Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven
nieuwsbrief mei 2022 in alleen tekst

Nieuwsbrief mei 2022 in alleen tekst

2 mei 2022

Hieronder zie je elk artikel uit de nieuwsbrief van april 2022 in tekst, zonder afbeeldingen. Dit is voor slechtziende mensen beter te lezen.

Wij zijn uiteraard benieuwd wat voor onze trouwe lezers het best werkt en horen graag wat jij hiervan vindt.

Hallo!

Het is een maand vol feestdagen geweest. Misschien heb je paaseieren gezocht of in je mooiste oranje outfit Koningsdag gevierd. Hoe dan ook hopen we dat je tijdens de vrije dagen hebt kunnen genieten van het mooie weer. Wij in ieder geval wel!

Deze nieuwsbrief hebben we een aantal berichten over UWV. Zo zijn er op UWV.nl nieuwe knoppen voor het aanvragen van je tolkvoorziening. Ook hebben we een belangrijk bericht over het aanvragen van teamtolken.

Daarnaast hebben we weer een mooie toevoeging aan onze nieuwsbrief. We kregen de vraag of we deze met alleen tekst konden sturen. Dat is voor slechtziende mensen beter te lezen. Dus vanaf nu bieden we, naast de NGT-vertaling, ook een tekstversie van onze nieuwsbrief aan. We horen graag wat je ervan vindt.

Veel plezier!

Het team van Tolkcontact: Angelique, Bregje, Diewertje, Erik, Ghislaine, Ilse, Karin, Maaike, Maartje en Teresa


Even rechtzetten: niet alle tolken zijn zzp’ers

In onze vorige nieuwsbrief schreven we dat alle gebarentolken werken als zelfstandig ondernemer. We werden erop gewezen dat dat niet helemaal klopt, want dat geldt niet voor alle tolken. De meeste tolken zijn inderdaad niet in dienst bij een bedrijf. Maar sommige werken wel in loondienst, bijvoorbeeld bij een bedrijf dat tolkdiensten aanbiedt. Ook deze tolken kunnen kiezen welke opdrachten ze aannemen.


Nieuwe knoppen op uwv.nl/tolk

Misschien zag je het al: UWV heeft de oranje knop veranderd op de pagina waar je (extra) tolkuren kan aanvragen. Eerder was er één oranje knop waar je op moest klikken. Nu zie je er drie. Maar wat betekenen ze? We leggen het graag aan je uit.

­LEES MEER


Teamtolken alleen in te zetten voor opdrachten langer dan 2 uur

UWV heeft ons laten weten dat er regelmatig teamtolken worden ingezet voor opdrachten die twee uur of korter duren. Dit is volgens de regels niet toegestaan. Daarom hebben we een artikel geschreven over de regels voor het inzetten van teamtolken.

LEES MEER


Durf te vragen: Geef jij je tolk feedback?

We hebben weer een leuke en belangrijke vraag aan je. Wanneer je een tolk inzet hoop je natuurlijk dat alles vlekkeloos gaat. Soms gaat het tijdens de opdracht misschien niet zoals je van tevoren hoopte of het gaat juist beter dan je had verwacht. Daarom onze vraag:

Geef jij je tolk feedback na een opdracht? En als je dat doet, wat zeg je dan en wanneer zeg je het?

Reageer op de vraag via contact@tolkcontact.nl, op FacebookInstagram en/of Twitter. De mooiste reacties delen we in de volgende nieuwsbrief.


Nieuwsbrieven in NGT, wat vind jij ervan?

Onze nieuwsbrief wordt steeds toegankelijker. De nieuwsbrief is nu ook beschikbaar in alleen tekst, zonder afbeeldingen. Dat is prettig voor mensen die slecht zien. Wat vind je hiervan? Laat het weten via contact@tolkcontact.nl.