Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Teamtolken alleen in te zetten voor opdrachten langer dan 2 uur

2 mei 2022

UWV heeft ons laten weten dat er regelmatig teamtolken worden ingezet voor opdrachten die twee uur of korter duren. Dit is volgens de regels niet toegestaan. Daarom wijzen we je graag op het volgende.

Teamtolkopdrachten in privésituaties worden alleen vergoed wanneer deze aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de opdracht langer duren dan twee uur, waarin er zonder pauzes getolkt moet worden. Dus 1 uur en 55 minuten is te kort, 2 uur is ook te kort, maar 2 uur en 5 minuten is lang genoeg.

Daarnaast wordt een teamtolkopdracht alleen vergoed wanneer de opdracht niet op te splitsen is in twee verschillende opdrachten met verschillende tolken. Bijvoorbeeld: een opdracht duurt van 12.00 uur tot 15.00 uur. Eén tolk kan tot 13.00 uur tolken, de andere tolk van 13.00 uur tot 15.00 uur. In dat geval is het geen teamtolkopdracht. Maar zijn het twee verschillende opdrachten met twee verschillende tolken.

Deze regels gelden ook in het werk en onderwijs, maar dan voor opdrachten langer dan 1 uur.