Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolk op afstand

Soms lukt het niet om een tolk op locatie te vinden. Hoe fijn zou het zijn als je hiervoor altijd een oplossing had? Die oplossing is er: Tolk op afstand.

Altijd een tolk op zak

Met Tolk op afstand heb je altijd een gebarentolk op zak. Via je telefoon, tablet of computer kun je zonder afspraak direct een tolk Nederlandse Gebarentaal op afstand inzetten. Bijvoorbeeld bij de huisarts, op het schoolplein of in de winkel. Zeven dagen per week tussen 7.00 en 22.00 uur.

Tolk op afstand via de app is bedoeld voor korte tolksituaties van maximaal 20 minuten per gesprek. Het is niet de bedoeling dat je, wanneer het gesprek beëindigd is, weer opnieuw Tolk op afstand inzet om verder te gaan met het gesprek. Weet je vooraf al dat het gesprek langer gaat duren? Doe dan een tolkaanvraag via mijn.tolkcontact.nl en geef hierbij aan dat het om een tolk op afstand gaat. Wil je bellen? Maak dan gebruik van KPN Teletolk. (Tekst gaat verder onder het filmpje)

Hoe werkt het?

In de Tolkcontact-app vind je de knop ‘Tolkcontact tolk op afstand’. Als je hierop klikt, kom je via een beeldverbinding in contact met een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). Je kunt ook communiceren in Nederlands ondersteund met gebaren (NmG).

Zodra je contact hebt met de tolk, kun je de tolksituatie kort uitleggen. Daarna kan het gesprek starten.

Kosten en vergoeding

Tolkcontact tolk op afstand zit standaard in de Tolkcontact-app. Als je doof of slechthorend bent, betaalt je zorgverzekering de abonnementskosten van de app. Om de app te gebruiken heb je wifi of mobiel internet nodig. De kosten voor mobiel internet vind je bij je telefoonaanbieder.

De inzet van een gebarentolk via Tolkcontact tolk op afstand wordt betaald vanuit je tolkuren. Heb je geen tolkuren, dan kun je de tolkinzet ook zelf betalen. Je ontvangt dan een factuur.

Bekijk ook alle veelgestelde vragen over Tolkcontact tolk op afstand.

Tolkcontact tolk op afstand in NGT