Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Nieuwe knoppen op uwv.nl/tolk

2 mei 2022

Misschien zag je het al: UWV heeft de oranje knop veranderd op de pagina waar je (extra) tolkuren kan aanvragen. Eerder was er één oranje knop waar je op moest klikken. Nu zie je er drie. Maar wat betekenen ze?

  • Aanvragen voorziening: Voor het aanvragen van NIEUWE uren en EXTRA uren. Nieuwe uren: Als je een tolkurenvoorziening wilt aanvragen voor een domein waar je nog geen tolkuren voor hebt. Bijvoorbeeld: je hebt al tolkuren voor privésituaties, en wil tolkuren aanvragen voor je werk. Extra uren: Of je wil extra uren aanvragen voor een voorziening die je al wel krijgt, bijvoorbeeld: extra leefuren.
  • Doorgeven wijzigingen als u een voorziening ontvangt: Je wilt iets wijzigen in een voorziening die je al krijgt. Bijvoorbeeld: je gaat 32 uur werken in plaats van 40 uur, waardoor je recht hebt op minder werkuren.
  • Indienen declaratie: Deze knop is voor tolkgebruikers niet van toepassing. Hier kun je op klikken als je kosten hebt gemaakt voor een vergoeding waar je recht op hebt. Hier kun je deze kosten bij UWV declareren. Tolkgebruikers hoeven dit niet te gebruiken, want tolken ‘betaal’ je met tolkuren. Dit gaat automatisch in mijn.tolkcontact.nl en je hoeft ze niet apart te declareren.