Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Alarmnummer 112

Het alarmnummer 112 kun je bellen als je spoedeisende hulp nodig hebt bij een levensbedreigende situatie (verkeersongeluk, brand), of wanneer je getuige bent van een misdrijf (inbraak, geweld). De 112-alarmcentrale stuurt dan direct de juiste hulp: brandweer, politie of ambulance.

Let op: Geen beeld! Je kunt spreken of typen. De alarmcentrale van 112 antwoord altijd met tekst.

Bellen met 112 als je doof bent

Ben je doof of slechthorend? Dan kun je 112 zelf bellen met de Tolkcontact-app. De Tolkcontact-app installeer je op je smartphone, tablet of computer. De knop om direct 112 te bellen staat standaard in de Tolkcontact-app.

Hoe werkt het?

Stap 1

Open de Tolkcontact-app

Je kunt de Tolkcontact-app gratis downloaden via de Apple App Store of Google Play Store. Hiervoor heb je wel een account nodig. Vraag ‘m hier aan.


Stap 2

Klik op Alarmnummer 112

Je wordt direct doorverbonden met de 112 alarmcentrale. Druk hier dus alleen op als je echt spoedhulp nodig hebt!


Stap 3

Beantwoord de vragen van de 112 centralist

Je kunt kiezen om te antwoorden door te spreken of te typen. De 112 medewerker antwoordt altijd door te typen.

Kosten

Als je doof of slechthorend bent, betaalt de zorgverzekering de abonnementskosten van de Tolkcontact-app. Bellen naar het alarmnummer 112 is gratis.

Kijk voor meer informatie op de website van alarmnummer 112.

Sms’en naar 112

Het is ook mogelijk om via sms contact te hebben met de meldkamer van 112. Dit wordt e-sms genoemd (emergency sms). Een e-sms stuur je via de standaard berichten/sms-app op je telefoon. Hiervoor gebruik je dus niet de Tolkcontact-app. Kijk voor meer informatie over e-sms op de website van de Rijksoverheid.

Alarmnummer 112 in NGT