Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolkcontact Tolk op afstand

Altijd direct een tolk Nederlandse Gebarentaal aan de balie, in de spreekkamer of bij het stembureau. Zo is uw organisatie toegankelijk voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking. Met slechts één klik een gebarentolk die het gesprek tussen uw medewerker en uw klant vertaalt.

Hoe werkt het?

Staat er een slechthorende klant aan de balie en wilt u dat de communicatie soepel en vriendelijk verloopt? Medewerkers kunnen via een smartphone, tablet of computer direct en zonder afspraak een tolk Nederlandse Gebarentaal oproepen. Onze tolken zijn zeven dagen per week tussen 7.00 en 20.00 uur aanwezig. De tolk vertaalt het gesprek van Nederlandse Gebarentaal naar gesproken Nederlands.

Tolkcontact-medewerker Maaike laat in deze video zien hoe eenvoudig Tolk op afstand is.

Voor wie?

Deze dienst is geschikt voor elke organisatie met een baliefunctie. Denk aan de balie bij de spoedeisende hulp in een ziekenhuis, een verkooppunt of de receptie van een gemeente of een bank. Met onze dienst bent u doordeweeks en in het weekend van 7.00 uur tot 20.00 uur toegankelijk voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking.

Maak stemmen toegankelijk voor doven en slechthorenden tijdens verkiezingen!

De volgende Tweede Kamerverkiezingen komen een stuk eerder dan velen van ons hadden verwacht. Daarom is dit een goed moment om als gemeente uw stembureau toegankelijk te maken. Lees hier meer over Tolk op afstand op stembureaus.

Veilig en betrouwbaar

Bij sommige gesprekken worden persoonlijke of vertrouwelijke gegevens uitgewisseld. Bij de diensten van Tolkcontact kan alle informatie gevraagd en gegeven worden die men zonder tussenkomst van een tolk ook zou uitwisselen. Onze medewerkers hebben zwijgplicht en mogen niets delen over de gesprekken. De tolk vertaalt/tolkt het gesprek, maar voegt niets toe aan de inhoud van het gesprek.

De kosten

  • Eenmalige kosten voor het inrichten van het belportaal: € 250
  • Maandelijkse kosten voor het gebruik van het belportaal: € 95
  • Kosten voor het inzetten Tolk op Afstand: € 22,14 per 15 minuten*

*Buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen betaalt u een extra toeslag. Wij houden de door UWV gestelde tarieven aan.

Vragen?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Onze klantenservice helpt u graag verder.