Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolkcontact Tolk op afstand

Met Tolk op afstand heeft u altijd een online tolk Nederlandse Gebarentaal aan de balie, in de spreekkamer of bij de klantenservice. Zo is uw organisatie toegankelijk voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking. Makkelijk te installeren en altijd bereikbaar.

Hoe werkt Tolkcontact Tolk op afstand?

Staat er een slechthorende klant aan de balie en wilt u dat de communicatie gemakkelijk en prettig verloopt? Zet dan Tolkcontact Tolk op afstand in!

Medewerkers (beeld)bellen de tolk via uw eigen belportaal. Dit werkt op een telefoon, computer of tablet. Vooraf een afspraak maken is niet nodig, de tolk staat voor u klaar wanneer u die nodig heeft. Zodra de tolk in beeld komt, kunt u of de dove bezoeker kort de situatie uitleggen. De tolk vertaalt het hele gesprek van Nederlandse Gebarentaal naar gesproken Nederlands en andersom. De klant of bezoeker kan communiceren in spraak en/of gebarentaal. De tolk zorgt ervoor dat beide partijen precies weten op bijvoorbeeld welke dag de afspraak is.

Sommige informatie ontvangt u liever schriftelijk. In het belportaal is er ruimte voor het intypen van tekst, zoals een klantnummer of contactgegevens.

Tolkcontact-medewerker Maaike laat in deze video zien hoe Tolk op afstand werkt.

Voordelen van Tolkcontact Tolk op afstand

  • U belt de tolk alleen wanneer u die nodig heeft.
  • Nooit meer miscommunicatie: duidelijk communiceren over tijden en afspraken
  • Klanten voelen zich welkom, omdat zij kunnen communiceren in hun eigen taal.

Voor wie is Tolk op afstand?

Tolk op afstand is geschikt voor elke organisatie met een baliefunctie. Denk aan de balie bij de spoedeisende hulp in een ziekenhuis, de receptie van een gemeente of een verkooppunt. Als u Tolk op afstand op een tablet opent, kunt u de tolk ook ‘meenemen.’ Bijvoorbeeld naar een aparte spreekkamer of om even iets te laten zien in een andere ruimte, zoals een alternatief product. Onze tolken zijn zeven dagen per week tussen 7.00 en 22.00 uur inzetbaar.

Maak stemmen toegankelijk voor doven en slechthorenden tijdens verkiezingen!

De Europese verkiezingen zijn in Nederland op 6 juni 2024. Denkt u er over om uw stembureaus toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden? Lees meer op Tolk op afstand op stembureaus.

Veilig en betrouwbaar

Bij sommige gesprekken worden persoonlijke of vertrouwelijke gegevens uitgewisseld. Bij de diensten van Tolkcontact kan alle informatie gevraagd en gegeven worden die men zonder tussenkomst van een tolk ook zou uitwisselen. Onze medewerkers hebben zwijgplicht en mogen niets delen over de gesprekken. De tolk vertaalt/tolkt het gesprek, maar voegt niets toe aan de inhoud van het gesprek.

De kosten

  • Eenmalige kosten voor het inrichten van het belportaal: € 250
  • Maandelijkse kosten voor het gebruik van het belportaal: € 95
  • Kosten voor het inzetten Tolk op afstand: € 23,23 per 15 minuten*

*Buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen betaalt u een extra toeslag. Wij houden de door UWV gestelde tarieven aan.

Vragen?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Onze klantenservice helpt u graag verder.