Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolkcontact Livestream

De livestreamingdienst is een oplossing voor bijvoorbeeld congressen of live tv-programma’s die u toegankelijk wilt maken voor dove of slechthorende mensen. Het kan ook toepasbaar zijn in situaties waarin direct een mediatolk nodig is, maar er geen tijd is om een fysieke tolk te regelen. Denk hierbij aan persconferenties en crisiscommunicatie.

Hoe werkt het?

Livestreamen is een rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis, bijvoorbeeld een persconferentie. De tolken die voor livestreams ingezet worden, beheersen de Nederlandse gebarentaal op hoog niveau. Zij worden door ons gecoacht en getraind. Deze tolken hebben veel ervaring in tolken zonder perfecte voorbereiding. 

We kunnen de livestreams organiseren op locatie of vanuit onze professionele studio in Bilthoven. Tot slot kunnen wij uw producties onder de aandacht brengen bij de doelgroep. Bijvoorbeeld via onze website Doof.nl. Doof.nl is de best bezochte nieuwssite over gehoorgerelateerd nieuws van de Benelux. 

Voor wie?

Wij raden organisaties met dove mensen in de doelgroep aan om evenementen en uitzendingen toegankelijk te maken in Nederlandse gebarentaal. Voor veel doven en slechthorenden is de Nederlandse gebarentaal namelijk hun moedertaal. Zij vinden het vaak lastig om gesproken en geschreven informatie in Nederlands goed te begrijpen. Door uw informatie te laten vertalen, bereikt u de doelgroep voor wie de informatie bedoeld is.

De kosten

De kosten zijn afhankelijk van de opdracht. Neem contact met ons op voor een offerte.

Voorbeeld van Tolkcontact Livestream

Sinds januari 2022 verzorgen wij wekelijks de vertaling van het vragenuur en diverse debatten van de Tweede Kamer. Er zijn altijd twee tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig die alles wat gezegd wordt vertalen naar de Nederlandse gebarentaal. Geïnteresseerden kunnen dit elke week via een livestream bekijken op de website van de Tweede Kamer.

Vragen?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Onze klantenservice helpt u graag verder.