Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolkcontact-app

Met de Tolkcontact-app hebben slechthorende of dove medewerkers altijd een gebarentolk op zak. Via een telefoon, tablet of computer zetten ze direct en zonder afspraak een tolk Nederlandse Gebarentaal op afstand in. Handig voor korte gesprekken rond de 20 minuten.

Hoe werkt het?

Klik in de Tolkcontact-app op de knop Tolk op afstand. Er ontstaat dan direct beeldverbinding met een tolk Nederlandse Gebarentaal. Tolk op afstand is ideaal voor korte vergaderingen en één-op-één-gesprekken die niet langer duren dan 20 minuten. Gebruikers van de app kunnen ook communiceren in Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG).

Duurt de vergadering langer dan 20 minuten? Dan adviseren wij van tevoren een afspraak te maken met een tolk. Zo blijft de Tolk op afstand beschikbaar voor korte, directe situaties.

Voordelen van Tolkcontact-app

  • Met de app kunnen medewerkers direct bellen met 112.
  • Daarnaast kunnen medewerkers gebruikmaken van KPN Teletolk. Hiermee kunnen dove, slechthorende en mensen met een spraakbeperking bellen met gebruik van een tolk, bijvoorbeeld naar klanten, bedrijven of partners.
  • Ten slotte kan je via de app beeldbellen met andere mensen die ook de app hebben, zoals Facetime.

Voor wie?

De app is geschikt voor werknemers die af en toe een tolk Nederlandse Gebarentaal willen inzetten. Dat kan zijn tijdens een korte vergadering, een functioneringsgesprek of een kort overleg. De Tolkcontact-app is bedoeld voor tolksituaties van maximaal 20 minuten per gesprek. De werkgever betaalt de kosten voor de app. Om de app te gebruiken is wifi of mobiel internet nodig.

Veilig en betrouwbaar

Bij sommige gesprekken worden persoonlijke of vertrouwelijke gegevens uitgewisseld. Bij de diensten van Tolkcontact kan alle informatie gevraagd en gegeven worden die men zonder tussenkomst van een tolk ook zou uitwisselen. Onze medewerkers hebben zwijgplicht en mogen niets delen over de gesprekken. De tolk vertaalt/tolkt het gesprek, maar voegt niets toe aan de inhoud van het gesprek. Als u hierover meer wilt lezen, kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.

De kosten

  • Maandelijkse kosten voor het gebruik van de app per medewerker: € 20,66

Vragen?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Onze klantenservice helpt u graag verder.