Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolkcontact-app

Met de Tolkcontact-app hebben slechthorende of dove medewerkers altijd een gebarentolk op zak. Via een smartphone, tablet of computer zetten ze direct en zonder afspraak een tolk Nederlandse Gebarentaal op afstand in. Bijvoorbeeld bij een vergadering of een sollicitatiegesprek. Zeven dagen per week tussen 7.00 en 20.00 uur.

Hoe werkt het?

In de Tolkcontact-app zit de knop ‘Tolkcontact Tolk op Afstand’. Als je hierop klikt, kom je via een beeldverbinding direct in contact met een tolk Nederlandse Gebarentaal. Gebruikers van de app kunnen ook communiceren in Nederlands ondersteund met Gebaren of met een tekstbemiddelaar.

Voor wie?

De app is geschikt voor gebarentalige werknemers die af en toe een tolk Nederlandse Gebarentaal of een tekstbemiddelaar willen inzetten. Dat kan zijn tijdens een vergadering, een functioneringsgesprek of kort overleg. De Tolkcontact-app is bedoeld voor korte tolksituaties van maximaal 20 minuten per gesprek. De werkgever betaalt de kosten voor de app.

Veilig en betrouwbaar

Bij sommige gesprekken worden persoonlijke of vertrouwelijke gegevens uitgewisseld. Bij de diensten van Tolkcontact kan alle informatie gevraagd en gegeven worden die men zonder tussenkomst van een tolk ook zou uitwisselen. Onze medewerkers hebben zwijgplicht en mogen niets delen over de gesprekken. De tolk vertaalt/tolkt het gesprek, maar voegt niets toe aan de inhoud van het gesprek. Als u hierover meer wilt lezen, kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.

De kosten

  • Maandelijkse kosten voor het gebruik van de app per medewerker: € 20,66

Om de app te gebruiken is wifi of mobiel internet nodig.

Vragen?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Onze klantenservice helpt u graag verder.