Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tips voor het inzetten van een teamtolk

In deze nieuwsbrief geven we je graag een paar tips voor het inzetten van een teamtolk. Een teamtolk zet je in bij een situatie waarin de opdracht te lang duurt of te zwaar is voor één tolk. Je zet dan twee tolken in die elkaar kunnen afwisselen en ondersteunen bij de vertaling. Zoek jij wel eens teamtolken? Hieronder een paar tips hoe je dit het beste kan doen.

1. Voer je opdracht in als teamtolkopdracht

Als je in mijn.tolkcontact.nl een tolkaanvraag doet, kun je aangeven dat je op zoek bent naar een teamtolk. Dit is belangrijk, want zo weet het systeem dat er twee tolken gezocht worden voor dezelfde opdracht. Het zoeken gaat daardoor sneller. 

LET OP: Er worden voor een teamtolk twee opdrachten op Tolkcontact gezet. Deze moet je allebei bevestigen.

2. Zet in je beschrijving dat je een teamtolk zoekt

Het is voor tolken fijn om vooraf te weten dat het om een teamtolkopdracht gaat. Soms willen tolken een lange of zware opdracht alleen aannemen als het een teamtolkopdracht is. Als je dit in de beschrijving zet, heb je kans dat een tolk je aanvraag sneller aanneemt.

3. Vraag aan de eerste tolk die je hebt gevonden of deze een geschikte collega kent

Als er een tolk is gevonden, kan je contact met de tolk opnemen. Vraag dan of je tolk misschien zelf een tweede tolk kent om deze opdracht mee te doen. Het is voor veel tolken fijn om samen te werken met iemand die ze goed kennen. Als de samenwerking goed is, is de kwaliteit van het tolken vaak ook beter! 

Lees ook:

Teamtolkopdracht? Zo zorg je voor een spoedige afhandeling van je factuur