Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Neem een tolk mee op vakantie!

6 augustus 2020

Spontane uitnodiging voor een barbecue bij je campingburen? Een leuk boottochtje reserveren in de buurt? Of onverwachts pech met de caravan? Ook op vakantie in Nederland is het handig als je altijd een gebarentolk op zak hebt. Dat kan met de Tolkcontact-app. Zo stond campinggast Lora deze zomer voor een dichte slagboom en kon ze dankzij de app snel weer terug naar haar tent.

Het zijn van die typische, spontane momenten op de camping waarbij een gebarentolk weleens handig kan zijn. Iemand spreekt je aan voor een gezellig gesprekje voor de tent, je wilt iets bestellen in de kantine of je komt ineens voor een dichte slagboom te staan. Dat laatste gebeurde de slechthorende Lora. ‘Ik wilde de camping oprijden, maar zag dat de slagboom dicht was. Er was geen medewerker aanwezig dus ik moest door zo’n intercom praten, maar ik kon de persoon aan de andere kant niet verstaan. Ik dacht, ik kan wel even snel een tolk inzetten via de Tolkcontact-app en dat lukte. De tolk vertaalde wat de persoon achter de intercom vroeg en daardoor kon ik meteen doorrijden. Makkelijk!’