Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Stemmen met Tolk op afstand

Maak uw stembureaus toegankelijk voor slechthorende en dove inwoners.

 

Meld u direct aan of bekijk eerst meer informatie.

Nu aanmelden Meer informatie

Hoe werkt het?

Ga naar tolkcontact.nl/stemmen

Of scan de QR-code op de poster. Gebruik hiervoor een telefoon of tablet.

Klik op de knop
voor een gebarentolk

Er wordt direct verbinding gemaakt met een tolk in ons tolkcentrum.

Voer het gesprek
met de kiezer

U kunt rekenen op soepele communicatie zonder misverstanden.

Makkelijker wordt het niet

Gratis en zonder zorgen communiceren met gebarentaalvaardige dove en slechthorende stemmers. Meld uw gemeente nu aan. Dan zijn uw stembureaus direct voorzien van een online tolk Nederlandse Gebarentaal. Tolk op afstand is speciaal voor de verkiezingen gratis.

Tolkcontact-medewerker Maaike laat zien hoe eenvoudig Tolk op afstand te gebruiken is.

 

Toegankelijk stemmen: weinig werk, grote verbetering

Het enige wat u hoeft te doen, is de poster met de QR-code uitprinten en ophangen. Daarmee kan iedereen de hele dag direct bellen met een Tolk op afstand.

Communiceer vooraf via uw website, op www.waarismijnstemlokaal.nl en sociale media op welke stembureaus een Tolk op afstand is.

Zorg dat de stembureaumedewerkers weten dat Tolk op afstand de hele dag beschikbaar is, en oefen samen een keertje. Wij laten u per mail weten wanneer dat kan.

Waarom Tolk op afstand?

De Kieswet stelt eisen aan de ligging en de inrichting van stemlokalen. Deze toegankelijkheidseisen zorgen ervoor dat mensen met lichamelijke beperkingen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen stemmen. Wij vinden dat een tolk Nederlandse Gebarentaal bij een toegankelijk stemlokaal hoort.

De ideale oplossing zou zijn om op elk stembureau een tolk Nederlandse Gebarentaal neer te zetten. Er zijn helaas niet voldoende tolken (ruim 700) om alle stembureaus (bijna 9.000) van een tolk te voorzien. Met Tolk op afstand kan iedereen via een telefoon of tablet direct en zonder afspraak een tolk Nederlandse Gebarentaal oproepen. De tolk vertaalt alle communicatie tussen de medewerker en de kiezer.

Tolk op afstand wordt gesteund door:

               

 

Maak kennis met onze tolkdiensten

Wij geloven dat gelijkwaardige communicatie een voorwaarde is om mee te doen aan de maatschappij. Daarom zetten wij alles op alles om dit voor elkaar te krijgen voor de doven en slechthorenden in Nederland. Bij ons kunt u terecht voor tolkbemiddeling, tolk op afstand, NGT-vertaling en nog veel meer.

Hoe toegankelijk wilt u worden?