Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolk op afstand

Maak uw stembureaus toegankelijk voor slechthorende en dove inwoners.

 

Meld u direct aan of vraag ons informatiepakket aan.

Nu aanmelden Meer informatie

Hoe werkt het?

Ga naar tolkcontact.nl/stemmen

Gebruik hiervoor een telefoon of tablet. Of scan de QR-code die u per mail ontvangt.

Klik op de knop
voor een gebarentolk

Er wordt direct verbinding gemaakt met een tolk in ons tolkcentrum.

Voer het gesprek
met de kiezer

U kunt rekenen op soepele communicatie zonder misverstanden.

Makkelijker wordt het niet

Gratis en zonder zorgen communiceren met gebarentaalvaardige dove en slechthorende stemmers. Meld uw gemeente nu aan. Dan zijn uw stembureaus direct voorzien van een online tolk Nederlandse Gebarentaal. Tolk op afstand is speciaal voor de verkiezingen gratis.

Tolkcontact-medewerker Maaike laat zien hoe eenvoudig Tolk op afstand te gebruiken is.

Toegankelijk stemmen: weinig werk, grote verbetering

Het enige wat u hoeft te doen, is zorgen voor een telefoon of tablet en een stabiele internetverbinding op de stembureaus waar u Tolk op afstand wil aanbieden.

Communiceer vooraf via uw website of sociale media op welke stembureaus er een Tolk op afstand is.

Zorg dat de stembureaumedewerkers weten dat er de hele dag een Tolk op afstand beschikbaar is, en oefen samen een keertje.

Waarom Tolk op afstand?

De Kieswet stelt eisen aan de ligging en de inrichting van stemlokalen. Deze toegankelijkheidseisen zorgen ervoor dat mensen met lichamelijke beperkingen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen stemmen. Wij vinden dat een tolk Nederlandse Gebarentaal bij een toegankelijk stemlokaal hoort.

De ideale oplossing zou zijn om op elk stembureau een tolk Nederlandse Gebarentaal neer te zetten. Er zijn helaas niet voldoende tolken (ruim 700) om alle stembureaus (bijna 9.000) van een tolk te voorzien. Met Tolk op afstand kunnen medewerkers via een telefoon of tablet direct en zonder afspraak een tolk Nederlandse Gebarentaal oproepen. De tolk vertaalt alle communicatie tussen de medewerker en de kiezer.

 

Nu aanmelden Meer informatie

Maak kennis met onze tolkdiensten

Met Tolkcontact biedt u gelijkwaardige communicatie voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking. Zij hoeven zich geen zorgen te maken dat ze iets niet verstaan of dat ze verkeerd worden begrepen. En u begrijpt uw klant.

Meer lezen