Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven
nieuwsbrief mei 2022 in alleen tekst

Nieuwsbrief maart 2024 in platte tekst

8 maart 2024

Hieronder zie je elk artikel uit de nieuwsbrief van februari in tekst, zonder afbeeldingen en met weinig opmaak. Slechtziende mensen kunnen dit makkelijker lezen.

Liever de nieuwsbrief met opmaak en afbeeldingen bekijken? Klik dan hier.


Hallo!

Hopelijk voel jij je nog kiplekker. We horen van veel mensen dat ze ziek zijn. Er gaat een vervelend griepvirusje rond… Soms gaat een tolkopdracht daarom niet door. En natuurlijk kan een tolkopdracht ook om een andere reden niet doorgaan. Weet jij wat je moet doen als jouw tolkopdracht niet door kan gaan? In deze nieuwsbrief vertellen we het je.

Tip: Is de tolk ziek en zoek je een vervangende tolk? We helpen je graag bij het zoeken. Je kunt de tolkopdracht zelf invoeren in mijn.tolkcontact.nl of neem contact met ons op.

Verder zijn we benieuwd naar jouw mening. Heb jij het afgelopen jaar een tolk ingezet? Dan willen we graag weten hoe je dat ervaren hebt. Verderop in deze nieuwsbrief kun je lezen hoe je je mening kunt geven.

Fijne (gezonde) dag!

Het team van Tolkcontact: Bregje, Diewertje, Erik, Ilse, Maaike, Maartje, Sharon, Sherida en Teresa


Een tolkopdracht gaat niet door. Wat nu?

Je hebt een tolk geregeld voor bij een afspraak, maar de afspraak gaat niet meer door. Je hebt de tolk dus niet meer nodig. Wat moet je nu doen?

Het kan gebeuren dat een afspraak niet doorgaat. Laat dat altijd zo snel mogelijk weten aan de tolk. De tolk kan dan misschien nog voor iemand anders gaan tolken.

Annuleer je de tolk minder dan 24 uur voordat de tolkopdracht zou beginnen? Dan kan de tolk je vragen om te tekenen voor de tolkopdracht. De tolk krijgt dan een (gedeeltelijke) vergoeding voor de gereserveerde tijd. Die tolkuren gaan ook van je urensaldo af. En ja, dat geldt ook als het annuleren van de tolkopdracht niet door jouzelf komt. Bijvoorbeeld omdat degene met wie je een afspraak hebt, de afspraak afzegt.

Wil je hier meer over lezen? Op onze website staat een uitgebreider artikel hierover: www.tolkcontact.nl/een-tolkopdracht-gaat-niet-door-wat-nu/


Ben jij tevreden over het inzetten van een tolk?

Heb jij het afgelopen jaar een tolk ingezet? Dan zijn we benieuwd hoe je dat ervaren hebt. Wil jij je mening delen? In maart sturen we je een mail met een vragenlijst. Deze mail ontvang je van onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel.

Jouw mening telt!
De vragen gaan over het inzetten van een tolk, het aanvragen van (extra) tolkuren en het gebruik van mijn.tolkcontact.nl. Jouw ervaring en mening is belangrijk, want daarmee kunnen UWV en wij onze dienstverlening verbeteren.

Alvast bedankt!


Tolkcontact gesloten op Tweede Paasdag

De eerste feestdagen van het jaar komen er weer aan. Op Goede Vrijdag (vrijdag 29 maart) zijn wij gewoon aan het werk. Tweede Paasdag (maandag 1 april) is voor ons een vrije dag. We lezen die dag geen mail en je kunt ons niet (beeld)bellen.

Spoedgeval? Bel of sms ons spoednummer
Is er een spoedsituatie waarbij je met spoed een tolk nodig hebt? Bel of sms dan naar ons spoednummer. Op ons spoednummer zijn we dag en nacht bereikbaar. Kijk op onze website voor uitleg over spoedsituaties.
SPOEDNUMMER: 06-30 80 47 15

Geen spoed, maar wel een tolk nodig
Als je zelf je aanvraag invoert op mijn.tolkcontact.nl, dan gaan we direct voor je op zoek naar een tolk. Ook als we niet aan het werk zijn, want een deel van onze bemiddeling gaat automatisch. Dus ook ’s avonds, in het weekend en op feestdagen gaat de bemiddeling door. Op onze website leggen we uit hoe je zelf een aanvraag kunt invoeren.


Voorlichtingsagenda

Waar kun je Tolkcontact binnenkort ontmoeten?

zaterdag 9 maart
Informatiestand bij OPCI-contactdag in Nijkerk
Meer informatie: www.opciweb.nl/2024/01/opci-contactdag-2024

dinsdag 12 maart | 14.00-16.00 uur
Inloopspreekuur bij Tolkcontact in Bilthoven
Meer informatie: www.tolkcontact.nl/agenda/inloopspreekuur-9

woensdag 13 maart | 13.30-15.00 uur
Uitleg Tolkcontact-app voor ouderen bij SWeDoRo in Rotterdam
Meer informatie: www.swedoro.nl

vrijdag 22 t/m zondag 24 maart
Informatiestand bij congres Let’s Connect 2 van Stichting Plots- en Laatdoven in Egmond aan Zee
Meer informatie: stichtingplotsdoven.nl/internationaal-congres

dinsdag 11 april | 10.00-126.00 uur
Inloopspreekuur bij Tolkcontact in Bilthoven
Meer informatie: www.tolkcontact.nl/agenda/inloopspreekuur-10


Wat vind jij hiervan?

Wat vind jij van deze nieuwsbrief in platte tekst? Laat het weten via contact@tolkcontact.nl.