Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven
nieuwsbrief mei 2022 in alleen tekst

Nieuwsbrief februari 2024 in platte tekst

6 februari 2024

Hieronder zie je elk artikel uit de nieuwsbrief van februari in tekst, zonder afbeeldingen en met weinig opmaak. Slechtziende mensen kunnen dit makkelijker lezen.


Hallo!

Regen, hagel, sneeuw, storm, zon… We hebben alle soorten weer gehad de afgelopen maand! Wij vinden het in elk geval fijn dat het langzaamaan steeds langer licht is buiten.

In deze nieuwsbrief kijken we nog even terug op 2023. Hoeveel tolkopdrachten zijn er vorig jaar uitgevoerd, en in welke domeinen? Altijd interessant om dit soort feiten en cijfers onder elkaar te zien. Ook vertellen we je over twee bijzondere groepen bezoekers die we laatst hadden en we delen weer een instructievideo. En kom je ons binnenkort misschien ergens tegen? Je ziet het in de voorlichtingsagenda!

Het team van Tolkcontact


Tolkcontact in 2023: een overzicht

Wat is er allemaal gebeurd bij Tolkcontact in 2023? We hebben twee heel leuke collega’s erbij gekregen: Sherida en Sharon. Tolkgebruikers hebben mooie ervaringsverhalen gedeeld, tolken vertelden over bijzondere tolkopdrachten en een hele groep vertalers heeft onze nieuwsbrieven voorzien van een vertaling in Nederlandse Gebarentaal. Veel tolkgebruikers en tolken hebben enthousiast meegedaan aan de zomerpuzzel en de feestdagenpuzzel. Ook hebben we instructievideo’s gemaakt en gedeeld. En natuurlijk heel veel handige tips gedeeld voor tolkopdrachten, tolkaanvragen enzovoort.

En hoe zit het met de tolkopdrachten? Hoeveel zijn er uitgevoerd, in welke domeinen, hoe lang duurden die? We hebben alle interessante cijfers verzameld en onder elkaar gezet.

Bekijk de infographic: www.tolkcontact.nl/tolkcontact-in-2023-een-overzicht


Twee keer bijzonder bezoek bij Tolkcontact

De week van 29 januari was geen gewone week op ons kantoor. Op woensdag en op donderdag hadden we interessante bezoekers. Wie kwamen er, waarom, en hoe was het>

Op woensdag 31 januari hadden we visite uit Utrecht, vlakbij dus. Er kwam een groep laatstejaars studenten van de opleiding tolk NGT van de Hogeschool Utrecht op bezoek. Het was erg leuk om deze enthousiaste mensen te ontmoeten! We hebben ze een rondleiding gegeven, alles verteld over het werk van een tolk gebarentaal en over het gebruik van het systeem van Tolkcontact.

Een dag later hadden we bezoekers die van veel verder kwamen, namelijk uit Jordanië in het Midden-Oosten. Deze groep bestond uit beleidsmakers en andere mensen die in Jordanië betrokken zijn bij de tolkvoorziening. Zij wilden graag informatie uitwisselen en daarvoor waren ze bij ons natuurlijk van harte welkom! Nadat we hadden kennisgemaakt, gaven we de groep een rondleiding. Tijdens de rondleiding vertelden én lieten we zien wat we bij Tolkcontact en Berengroep allemaal doen. Daarna gaven we een presentatie over de tolkvoorziening in Nederland, hoe tolken hun werk doen en de rol van Tolkcontact hierbij. De bezoekers reageerden enthousiast en stelden veel vragen. En natuurlijk gaven zij ons een leuk inkijkje in hoe de tolkvoorziening in Jordanië in elkaar zit. Het was een inspirerende middag!


Video: Hoe voeg je een contactpersoon toe?

Tijd voor een nieuwe instructievideo over de Tolkcontact-app! In de Tolkcontact-app zit een adresboek. Super handig, maar dan moet je wel weten hoe je het gebruikt. Daarom leggen we je in deze video uit hoe je een contactpersoon toevoegt.

Bekijk de video: www.tolkcontact.nl/video/hoe-gebruik-je-het-adresboek-contactpersoon-toevoegen

We hebben deze instructievideo in een nieuw jasje gegoten. Wat vind jij ervan? Zie je nog verbeterpunten? Laat het weten via contact@tolkcontact.nl!


Voorlichtingsagenda

Waar kun je Tolkcontact binnenkort ontmoeten?

donderdag 8 februari 14.00-16.00
Inloopspreekuur bij Tolkcontact in Bilthoven
Meer informatie: www.tolkcontact.nl/agenda/inloopspreekuur-8

zaterdag 9 maart
Informatiestand bij OPCI-contactdag in Nijkerk
Meer informatie: www.opciweb.nl/2024/01/opci-contactdag-2024

dinsdag 12 maart 14.00-16.00
Inloopspreekuur bij Tolkcontact in Bilthoven
Meer informatie: www.tolkcontact.nl/agenda/inloopspreekuur-9

woensdag 13 maart 13.30-15.00
Uitleg Tolkcontact-app voor ouderen bij SWeDoRo in Rotterdam
Meer informatie: www.swedoro.nl

vrijdag 22 t/m zondag 24 maart
Informatiestand bij congres Let’s Connect 2 van Stichting Plots- en Laatdoven in Egmond aan Zee
Meer informatie: stichtingplotsdoven.nl/internationaal-congres


Wat vind jij hiervan?

Wat vind jij van deze nieuwsbrief in platte tekst? Laat het weten via contact@tolkcontact.nl.