Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Column Maartje: Op naar 2024

Bekijk in NGT

Er is een Amerikaanse zanger die zingt: ‘May the best of your todays be the worst of your tomorrows, oftewel ‘dat het beste van vandaag, het slechtste van morgen mag zijn’. Kortom: hopelijk wordt 2024 nog gezelliger, inspirerender, succesvoller en vooral minstens zo gelukkig als het jaar dat geweest is.

Wij van team Tolkcontact hebben gezellige decemberdagen gevierd met familie en vrienden. We hebben al onze 80 vingers nog (heel handig tijdens het gebaren!) en hebben nog lang uitgebuikt van de oliebollen en champagne. Niemand van ons heeft de hoofdprijs van een eindejaarsloterij gewonnen. Dus we blijven allemaal fijn het komende jaar bij Tolkcontact werken en ons inzetten voor nóg betere dienstverlening voor tolken en tolkgebruikers! 

Het leven zelf geeft ook grote en kleine geluksmomenten. Privé geluksmomenten voor de collega’s die dit jaar gaan trouwen, verhuizen, een kindje verwachten of een nieuw huisdier verwelkomen. Maar ook in ons werk ervaren we dagelijks kleine cadeautjes. Nieuwe tolken die afgestudeerd zijn en zich bij ons inschrijven. Gemeenten en ziekenhuizen die hun dienstverlening toegankelijker maken met Teletolk en Tolk op afstand. Een nieuwe update van de Tolkcontact-app. Die ene tolkopdracht die op het laatste moment toch wordt opgepakt. Het gebruik van KPN Teletolk dat kosteloos is geworden. De debatten en vragenuurtjes in de Tweede Kamer die steeds weer voorzien worden van tolken NGT. Het vervolg van de gebarencursus voor onze medewerkers om de communicatie op de werkvloer nog inclusiever te maken. Een gezellig gesprek bij de koffieautomaat en daardoor met plezier naar je werk.

Nee, het niet winnen van de loterij maakt ons niet minder gelukkig. Geluk zit in heel andere dingen. En soms ook is het fijn om een jaar af te sluiten, en in januari aan een fris nieuw jaar te kunnen beginnen. Een lege agenda voor alle mooie plannen van 2024.

We zitten ook dit jaar voor jullie klaar voor alle vragen én een kopje koffie op ons kantoor in Bilthoven. 

Maak er wat moois van! 

Groetjes, 

Maartje en alle collega’s van Tolkcontact