Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Column Maartje: Een frisse wind

Bekijk in NGT

HET IS LENTE en wat heb ik daar naar uitgekeken! Het is veel langer licht overdag, zeker nu de klok is verzet. Ik heb nog altijd het ezelsbruggetje ‘in het voorjaar gaat de klok een uur vooruit’ nodig om te onthouden hoe ik de klok moet verzetten. Daarin ben ik vast niet de enige. Mijn hond is ook heel blij met deze verschuiving van de tijd, want alleen bij daglicht kunnen we samen naar het bos. Eén tolkgebruiker houdt ons regelmatig op de hoogte van zijn moestuin, waardoor we weten dat het weer bijna tijd is om pootaardappelen, sla en rode biet te planten. Lente, we hebben er allemaal zin in! 

Bij Tolkcontact op kantoor waren we toe aan verandering. We hebben een frisse lentewind door ons kantoor laten waaien en hebben alle bureaus een andere plek gegeven en wat extra planten toegevoegd. Een frisse wind door het kantoor betekent ook een frisse wind in je werk. Maart, april en mei zijn voor Tolkcontact altijd rustige maanden. De start van het schooljaar en het nieuwe kalenderjaar zijn elk jaar weer heel drukke weken voor ons. Die zijn nu achter de rug en we hebben tijd om aandacht te besteden aan zaken die soms blijven liggen. 

Niet alleen de inrichting van ons kantoor is veranderd, maar ook binnen het bedrijf zijn er wat veranderingen. Zo komt er binnenkort een vacature voor een nieuwe manager bij Tolkcontact en ook binnen het MT van Berengroep wordt er geschoven. Ook kon je dankzij het Tolkcentrum op diverse plekken in Nederland gemakkelijk digitaal een gebarentolk inzetten als je ging stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Er komt binnenkort ook weer een audit om te toetsen of we onze informatiebeveiliging goed op orde hebben. 

Kortom: het mag dan wel rustig zijn, we zitten zeker niet stil!