Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Dit nemen tolken altijd mee naar opdrachten

In de vorige nieuwsbrief vroegen we je wat je als tolk meeneemt naar opdrachten. Hier zijn heel diverse reacties op gekomen. Er werden zelfs foto’s gedeeld met de hoeveelheid aan spullen die bij sommige opdrachten meegaan.

Vooral voor schrijftolken blijkt een tolkopdracht buiten de deur soms een hele onderneming. Maar er kwamen zeker ook leuke tips van gebarentolken. Natuurlijk neemt een gebarentolk zijn/haar/diens handen mee, en een schrijftolk op zijn minst een velotype en laptop. Maar er zijn ook dingen genoemd waar je wellicht niet meteen aan denkt. Uit de lange lijst met spullen hebben wij een aantal tips gehaald waar jij misschien wat aan hebt.

  • Een powerbank voor de telefoon. Zodat je niet met een lege batterij zit als je je voorbereiding wilt lezen, informatie op wil zoeken of net wil appen waar je de klant zult ontmoeten.
  • Een uitwisbaar boekje met pennen om te communiceren met je teamtolk-collega.
  • Een uitgeprinte versie van de beroepscode. In sommige situaties kan het heel handig zijn om dit te kunnen laten lezen. Wanneer er twijfel of zelfs weerstand is om jou als tolk toe te laten bij het gesprek bijvoorbeeld.
  • Visitekaartjes om uit te delen aan potentiële nieuwe klanten.
  • Schoonmaakdoekjes om tablets schoon te maken. Het is altijd fijn om tablets tussen twee opdrachten in schoon te kunnen maken, voor je deze weer doorgeeft aan de volgende klant.
  • Allerlei verschillende verloopsnoertjes: mini-USB, micro-USB, USB-C, HDMI-kabels. Je weet immers nooit wat je treft op locatie. 

Bedankt voor alle tips!