Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Klaar voor een nieuw jaar

Maartje Maas

Het is 2022! Vanuit ons kantoor in Bilthoven en vanuit ieders thuiskantoor wensen ik en het hele team van Tolkcontact je een gezellig, gelukkig en gezond nieuw jaar! Hopelijk ook een jaar waarin we weer voorzichtig vooruit kunnen kijken naar een maatschappij vól cultuur, reizen, horeca en liefdevol samenzijn. Ook het jaar waarin we hopelijk het woord/gebaar corona uit onze dagelijkse taal zien verdwijnen en we allemaal weer op kantoor of in de klas samen kunnen zijn. Al zullen de collega’s van Tolkcontact misschien wel gedeeltelijk blijven thuiswerken, omdat we er stiekem ook de voordelen van ervaren. 

Voor wie mij nog niet kent: ik ben Maartje en ik werk sinds november 2020 bij Tolkcontact. Ik vind werken bij Tolkcontact interessant omdat ik de hele dag contact heb met mensen, aan de telefoon of via videobellen. En over die voordelen van thuiswerken: ik heb sinds kort een puppy in huis. En wat is het dan heerlijk om tussendoor even met haar te kunnen spelen! Over ‘een nieuw begin’ gesproken, een nieuw leven zelfs. Het is geen coronapuppy hoor, zij blijft haar hele verdere leven bij ons in ons nieuwe huis. Een huis dat nog niet af is. Een huis dat in 2021 eigenlijk al klaar had moeten zijn. Maar een nieuw begin duurt soms langer dan je had verwacht of gehoopt. Het is een proces waarbij je soms een lange adem moet hebben. Je moet het einddoel in zicht houden en blij zijn met de kleine mijlpalen die je behaalt.  

Zo is het in het dagelijks leven ook wel een beetje. Het einddoel verliezen we niet uit het oog, en tussendoor genieten we van wat we wél kunnen. Hoe heb jij de feestdagen gevierd? Samen met familie of vrienden naar de kerk, aan het kerstdiner, aan tafel een spelletje doen of kijken naar een kerstfilm? En heb je nog tien gezonde vingers en twee gezonde ogen na het vuurwerkspektakel tijdens de jaarwisseling? 

In januari kijken we altijd over onze schouder naar wat is geweest en kijken we vooruit naar wat gaat komen. In 2021 hebben we bij Tolkcontact collega’s zien komen (hallo Bregje en Angelique!), zien vertrekken (Daphne werkt ondertussen als zzp’er aan interessante projecten) en mensen van functie zien wisselen (Erik werd de nieuwe teamleider van Tolkcontact). Goede voornemens voor het nieuwe jaar hebben we ook weer volop. Op het gebied van lichaam (stoppen met roken, elke ochtend koud douchen, een halve marathon lopen), geest (minder piekeren, genieten van de kleine dingen) of andere levenskwesties (meer vegetarisch gaan eten, mijn huis afmaken, beginnen met beleggen of die puzzel van 1000 stukjes eindelijk afmaken). 

Kortom: een nieuw jaar vol met nieuwe kansen en uitdagingen! Grijp die kansen, geniet met volle teugen en houd oog voor elkaar. Tolkcontact staat ook in 2022 weer voor jullie klaar als vraagbaak, luisterend oor en we hebben op ons kantoor ook goede koffie! Kom eens langs als je daar behoefte aan hebt!