Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Nog lang niet klaar met Tolkcontact

Erik Schophuizen

Een nieuwe uitdaging aangaan kan spannend zijn. Zo voelde het in ieder geval wel toen ik ruim drie jaar geleden bij Tolkcontact begon. Hoewel alles heel nieuw voelde, zowel mijn kennismaking met de doelgroep als mijn kennismaking binnen het bedrijf, was vanaf de eerste dag in ieder geval wel één ding duidelijk: bij Tolkcontact sta je er niet alleen voor. 

Ondertussen voel ik me helemaal thuis bij Tolkcontact. Ik heb onze dienstverlening, ons team en mezelf zien groeien. Betekent dit dat ik nu uitgegroeid ben? Zeer zeker niet! Hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit klinkt misschien alsof ik weg ga, maar niets is minder waar. Ik ben nog lang niet klaar met Tolkcontact, en Tolkcontact ook nog niet met mij. Mijn nieuwe uitdaging komt in de vorm van de positie als teamleider. 

We zullen zien hoe spannend dit gaat worden. Van nature ben ik al nieuwsgierig aangelegd en wil ik het liefst overal bij meekijken, dus ik kijk er naar uit om kennis te maken met de “achterkant” van Tolkcontact. Hoe zijn de gesprekken met onze partners bij het UWV en de belangenverenigingen, bijvoorbeeld? Gaat het mij lukken om de doelen en belangen van Tolkcontact goed te behartigen? Het voelt als een grote verantwoordelijkheid. Gelukkig dat ik deze niet helemaal in mijn eentje hoef te dragen. Karin, mede-directeur van Berengroep en Tolkcontact, zal me hierin onder haar vleugels nemen. Dat zorgt niet alleen voor een vertrouwd gevoel, maar geeft mij ook de kans om te leren van haar jarenlange ervaring op dit gebied. 

Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen in het Tolkcontact-team, dat mij jaren geleden zo warm welkom heeft geheten. Hoewel de samenstelling ondertussen veranderd is, zorgen we er met zijn allen voor dat de sfeer én kwaliteit van ons werk als vanouds goed is. Ik mag dan nu wel aan het roer staan, maar als ik iets geleerd heb in de afgelopen paar jaar, is dat we het altijd samen doen.