Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven
nieuwsbrief mei 2022 in alleen tekst

Nieuwsbrief januari 2024 in platte tekst

8 januari 2024

Hieronder zie je elk artikel uit de nieuwsbrief van januari in tekst, zonder afbeeldingen en met weinig opmaak. Slechtziende mensen kunnen dit makkelijker lezen.


Hallo!

Gelukkig nieuwjaar! Het hele team van Tolkcontact wenst jou een heel mooi 2024. Onze collega Maartje vertelt in haar column over de mooie momenten van afgelopen jaar en van het komende jaar.

Als het goed is, heb je vorige maand je nieuwe tolkuren voor privé en eventueel werk ontvangen. Check wel even of het goed is gegaan. En heb je je aangemeld bij een nieuwe zorgverzekeraar? Laat dit dan even aan ons weten. Dan zorgen wij dat de Tolkcontact-app nog steeds voor jou vergoed wordt. Ook delen we in deze nieuwsbrief weer een instructievideo.

Er deden vorige maand weer veel mensen mee met de feestdagenpuzzel! Zelfs een schrijftolk die zei dat ze de Nederlandse Gebarentaal normaal niet veel gebruikt, heeft ons gebeld om het antwoord te gebaren! De gelukkige winnaars hebben hun cadeaupakket al voor de feestdagen ontvangen en misschien wel de kerst doorgebracht in hun nieuwe warme kerstsokken.

Het team van Tolkcontact


Check je tolkuren voor 2024

Het nieuwe jaar is begonnen! Dat betekent dat de nieuwe tolkuren voor 2024 weer zijn toegekend. In elk geval voor privésituaties. Heb je daarnaast werkuren op basis van een vast contract? Die kun je ook inzien. Bekijk jouw overzicht van uren voor 2024 in mijn.tolkcontact.nl. Je hebt hierover ook bericht gehad van UWV, ook daarin staan je uren.

Hoeveel tolkuren heb je ook alweer?

Dove en slechthorende tolkgebruikers ontvangen standaard 30 leefuren. Doofblinde tolkgebruikers krijgen er 168. Is er iets veranderd in je werk- of onderwijssituatie? Geef dit dan door aan UWV. Denk je meer uren nodig te hebben? Vraag dan extra uren aan via UWV: www.uwv.nl/tolk.


Tip van Tolkcontact: geef nieuwe zorgverzekeraar door

Gebruik jij de Tolkcontact-app en heb je sinds 1 januari 2024 een andere zorgverzekeraar? Geef dit dan door aan Tolkcontact. Geef de naam van de zorgverzekeraar en je polisnummer door. Wij zorgen dan dat jouw verzekering de Tolkcontact-app vergoedt. Als je de app wil blijven gebruiken is het dus handig als je ons laat weten dat je een nieuwe zorgverzekering hebt. Bedankt!


Video: Hoe bel je met de Tolkcontact-app?

‘Gelukkig 2024!’ Heb je dit vorige week naar je vrienden en familie in een berichtje gestuurd? Of heb je ze gebeld via de Tolkcontact-app? Misschien wist je niet meer precies hoe bellen via de app werkt. Daarom verwijzen we je graag nog even naar de instructievideo, voor de volgende keer!

Bekijk de video: https://www.tolkcontact.nl/video/hoe-bel-je-met-de-tolkcontact-app/


Column Maartje: Op naar 2024

Er is een Amerikaanse zanger die zingt: ‘May the best of your todays be the worst of your tomorrows, oftwel ‘dat het beste van vandaag, het slechtste van morgen mag zijn’. Kortom: hopelijk wordt 2024 nog gezelliger, inspirerender, succesvoller en vooral minstens zo gelukkig als het jaar dat geweest is.

Wij van team Tolkcontact hebben gezellige decemberdagen gevierd met familie en vrienden. We hebben al onze 80 vingers nog (heel handig tijdens het gebaren!) en hebben nog lang uitgebuikt van de oliebollen en champagne. Niemand van ons heeft de hoofdprijs van een eindejaarsloterij gewonnen. Dus we blijven allemaal fijn het komende jaar bij Tolkcontact werken en ons inzetten voor nóg betere dienstverlening voor tolken en tolkgebruikers!

Het leven zelf geeft ook grote en kleine geluksmomenten. Privé geluksmomenten voor de collega’s die dit jaar gaan trouwen, verhuizen, een kindje verwachten of een nieuw huisdier verwelkomen. Maar ook in ons werk ervaren we dagelijks kleine cadeautjes. Nieuwe tolken die afgestudeerd zijn en zich bij ons inschrijven. Gemeenten en ziekenhuizen die hun dienstverlening toegankelijker maken met Teletolk en Tolk op afstand. Een nieuwe update van de Tolkcontact-app. Die ene tolkopdracht die op het laatste moment toch wordt opgepakt. Het gebruik van KPN Teletolk dat kosteloos is geworden. De debatten en vragenuurtjes in de Tweede Kamer die steeds weer voorzien worden van tolken NGT. Het vervolg van de gebarencursus voor onze medewerkers om de communicatie op de werkvloer nog inclusiever te maken. Een gezellig gesprek bij de koffieautomaat en daardoor met plezier naar je werk.

Nee, het niet winnen van de loterij maakt ons niet minder gelukkig. Geluk zit in heel andere dingen. En soms ook is het fijn om een jaar af te sluiten, en in januari aan een fris nieuw jaar te kunnen beginnen. Een lege agenda voor alle mooie plannen van 2024.

We zitten ook dit jaar voor jullie klaar voor alle vragen én een kopje koffie op ons kantoor in Bilthoven.

Maak er wat moois van!

Groetjes,

Maartje en alle collega’s van Tolkcontact


Wat vind jij hiervan?

Wat vind jij van deze nieuwsbrief in platte tekst? Laat het weten via contact@tolkcontact.nl.