Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolk regelen voor school, hoe doe je dat?

7 juni 2022

Onderwijsuren

Als een kind op een nieuwe school begint, moet bij UWV een urenvoorziening worden aangevraagd via www.uwv.nl/tolk. Hiervoor zijn een audiogram en een bewijs van inschrijving bij de school nodig. Voor de basisschool vraag je de onderwijsuren één keer aan, en voor de middelbare school en vervolgonderwijs ook. Het kind krijgt tolkuren zo lang de inschrijving duurt. 

Pas als tolkuren zijn toegekend (dus ook leefuren), kunnen in mijn.tolkcontact.nl tolkaanvragen worden gedaan.

Tolken zoeken

Nu komt het meeste werk. Het zoeken van tolken kost tijd, maar dat is het meer dan waard. Begin op tijd met zoeken, bijvoorbeeld in april, mei of juni. Zo kunnen tolken die vaste onderwijsopdrachten zoeken dit alvast inplannen. 

Probeer vaste tolken te regelen

Het is prettig om meerdere vaste tolken te hebben voor onderwijs. Je kunt aan het begin van het jaar veel verschillende tolken inzetten, en dan kijken met wie het klikt en of die tolk een vaste tolk kan en wil worden.

Vraag tolken die je kent

Als je bij Tolkcontact een aanvraag voor een tolk voor onderwijs doet, moet je elke lesdag apart in het systeem zetten. Daarom kun je het beste beginnen met tolken vragen die al vaker voor het kind getolkt hebben. 

Zet de tolkopdrachten in mijn.tolkcontact.nl en op het prikbord

Kijk hiervoor bij de Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het regelen van tolken voor onderwijs? Neem dan contact met ons op: contact@tolkcontact.nl of 030 – 304 00 38, of bel ons via de Tolkcontact-app.