Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolken tijdens de avondklok

22 januari 2021

Vanaf zaterdag 23 januari gaat de avondklok in. Heb je tussen 21.00 uur en 04.30 uur met spoed een tolk nodig? Dan kun je nog steeds een tolk aanvragen. Lees eerst wat een spoedsituatie is. Uiteraard kan je ook vragen of de tolk op afstand voor je wil tolken.

Voor tolken geldt, dat je een Eigen verklaring avondklok én een Werkgeversverklaring avondklok bij je moet hebben als je naar buiten gaat tijdens de avondklok. Deze formulieren vul je zelf in. Je kunt hier je eigen (bedrijfs)naam en contactgegevens opnemen. 

Heb je achterwachtdienst? Dan kun je de verklaringen het beste alvast zoveel mogelijk van tevoren invullen. Dat scheelt een hoop tijd, waardoor je sneller bij je spoedopdracht kunt zijn.

Kijk voor meer informatie over werken tijdens de avondklok en het invullen van de verklaringen op de website van de Rijksoverheid.