Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Moeite om mensen met mondkapje te verstaan? Zet een tolk op je mobiel in!

5 november 2020

Steeds meer mensen dragen mondmaskers en dat maakt het voeren van gesprekken een stuk lastiger voor doven en slechthorenden. Vind jij het ook moeilijk om iemand in winkels, publieke ruimten of op straat te verstaan? Gebruik dan de Tolkcontact-app. Daarmee kun je direct een gebarentolk op je mobiel inzetten en hoef je, ook op afstand, niets meer te missen.

Hoe werkt het?

Met Tolkcontact tolk op afstand heb je altijd een gebarentolk op zak. Via je smartphone, tablet of computer kun je zonder afspraak direct een tolk Nederlandse Gebarentaal op afstand inzetten.

In de Tolkcontact-app vind je de knop ‘Tolkcontact tolk op afstand’. Als je hierop klikt, kom je via een beeldverbinding in contact met een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). Je kunt ook communiceren in Nederlands ondersteund met gebaren (NmG).

Om een tolk op afstand in te zetten, heb je de Tolkcontact-app nodig. Heb je deze nog niet? Vraag ‘m dan eerst aan.