Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tip van Tolkcontact voor tolken: ‘Tolk op afstand (overig)’ aangevinkt?

Pak even je tolkprofiel op mijn.tolkcontact.nl erbij. Heb jij de optie ‘Tolk op afstand (overig)’ aangevinkt? Nee? Doe dit dan alsjeblieft! We leggen je uit waarom.

Naast een tolk op locatie kan een tolkgebruiker bij een tolkopdracht ook kiezen voor een tolk op afstand. Daarbij moet deze kiezen voor een methode: Skype, Messenger enzovoort. Heel veel klanten kiezen daar ‘overig’, omdat het lijstje met mogelijkheden helaas niet zo up-to-date is, of omdat het ze niet uitmaakt. Wij raden ook vaak aan om ‘overig’ te kiezen. 

Jij als tolk hebt in je tolkprofiel aangegeven welke TOA-opties je aanbiedt. Het blijkt dat veel tolken de optie ‘Tolk op afstand (overig)’ niet aan hebben staan. Dat is jammer, want alle tolkopdrachten uit deze categorie gaan dan aan hen voorbij. Daardoor is de kans op een succesvolle bemiddeling een stuk kleiner. Zonde voor de tolk en voor de tolkgebruiker.

Daarom: controleer in je tolkprofiel of je de optie ‘Tolk op afstand (overig)’ hebt aangevinkt, als je online tolkdiensten wil aanbieden. Je kunt dan samen met de tolkgebruiker bespreken op welke manier jullie contact hebben tijdens de opdracht.