Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Alles over eHerkenning

14 november 2022

eHerkenning is een veilige manier van inloggen. Als tolk ga je het gebruiken voor het inloggen op mijn.tolkcontact.nl. Samen met UWV zijn we druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. In dit artikel vertellen we je over eHerkenning en wat jij moet doen.

Waarom eHerkenning?

Met eHerkenning kun je als ondernemer veilig inloggen bij de overheid. Net zoals je dat misschien wel eens doet met je DigiD. eHerkenning is een door de overheid landelijk erkend systeem. Door via eHerkenning in te loggen, weet je zeker dat jouw gegevens veilig verstuurd worden. We werken bij Tolkcontact met persoonlijke gegevens. Deze moeten goed beschermd worden. eHerkenning zorgt ervoor dat jouw persoonsgegevens en die van je klanten beschermd zijn. Een handig bijkomend voordeel is dat het niet alleen te gebruiken is om veilig in te loggen bij Tolkcontact, maar ook bij allerlei overheidsinstellingen. 

Hoe werkt het?

Er zijn door de overheid zes verschillende aanbieders van eHerkenning gekozen. De manier van inloggen varieert per aanbieder.

Wat moet je doen?

Om eHerkenning te gebruiken, sluit je een abonnement af voor een bepaalde periode. Dit kun je doen bij zes verschillende leveranciers. Hiervoor heb je een aantal gegevens nodig zoals je e-mailadres, KVK-nummer en mobiel telefoonnummer. Je moet het abonnement zelf afsluiten, wij kunnen dit niet voor je doen. Er zijn verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Om je het uitzoekwerk te besparen, vertellen we je alvast dat je voor Tolkcontact minimaal niveau EH3 nodig hebt.  

Regel jouw eHerkenning in vier stappen:

  1. Ga naar de website van eHerkenning: https://eherkenning.nl/nl/leveranciersoverzicht
  2. Kies uit een van de leveranciers. De manier waarop je inlogt en de prijs van het abonnement, kunnen verschillen.
  3. Kies het veiligheidsniveau EH3 of hoger.
  4. Volg de stappen op de website van leverancier. Houd bij de hand: je KVK-nummer, je ID-kaart en je telefoon.

Vragen?

We begrijpen het als je vragen hebt over eHerkenning. Bezoek onze uitgebreide informatiepagina. Je kunt ons bereiken via 030-304 00 38 of contact@tolkcontact.nl. Op de website van eHerkenning vind je ook veel informatie.