Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Vertalen naar gesproken Nederlands (stemtolken): wat is dat?

Wil je dat de tolk tijdens de tolkopdracht voor jou stemtolkt? Dan is het handig om dat in de omschrijving te benomen. We leggen uit wat stemtolken precies is en wanneer je het invult.

Met stemtolken bedoelen we: Nederlandse gebarentaal vertalen naar gesproken Nederlands. De tolk spreekt uit wat jij in gebarentaal zegt. 

Verder willen tolken weten wat de situatie precies is. Het maakt een groot verschil of je als tolk een hele presentatie moet stemtolken of alleen wat iemand zegt in een vergadering. Je bent als je stemtolkt veel meer aanwezig voor de horenden. Het is ook lastiger om te stemtolken voor iemand die je niet zo goed kent. Daarom is het voor de tolk fijn om vooraf te weten of ze moeten stemtolken en in welke situatie. Door dit aan te vinken bij de tolkaanvraag en af te stemmen met de tolk, weet de tolk wat te verwachten.

Wat zet je nog meer in de tolkopdracht?

Hoe vergroot je de kans dat een tolk jouw opdracht aanneemt? Door de juiste en relevante informatie te geven! Dit helpt de tolk om te bepalen of hij de opdracht kan aannemen. Wat is dan belangrijke informatie? De komende maanden bespreken we steeds een deel van het formulier wat je op mijn.tolkcontact.nl invult als je een tolk zoekt. Lees hieronder alles over een tolkopdracht goed invullen.