Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Online vergadering? Zet een schrijftolk in met Text on Tap!

We zijn het inmiddels wel gewend om online te vergaderen en misschien heb je zelf ook al vaak een gebarentolk ingezet om alles goed te kunnen volgen. Maar ken je Text on Tap ook al? Text on Tap is een tekst-streaming-platform waarmee je op een makkelijke manier de tekst van de schrijftolk realtime kan ontvangen op je beeldscherm. Via Text on Tap kan je zowel de tolktekst als de persoon die spreekt zien. Zo heb je live ondertiteling tijdens jouw online meeting.

Hoe werkt het?

De meeste schrijftolken hebben ervaring met het werken met Text on Tap. Als je dus een schrijftolk op afstand inzet voor een online overleg, is de kans groot dat de schrijftolk hiermee werkt. Maar vraag het voor de zekerheid altijd even aan de betreffende schrijftolk die je wilt inzetten. Of geef het aan bij de toelichting als je een nieuwe tolkopdracht maakt in mijn.tolkcontact.nl

Online vergadering

Heb je een online overleg op je werk via bijvoorbeeld Teams of Meet, dan stuur je een uitnodiging van deze online bijeenkomst naar de schrijftolk. De schrijftolk neemt dan deel aan het overleg en typt wat er wordt gezegd. Van tevoren ontvang je een link naar het Text on Tap platform waarop jij de schrijftolktekst kunt meelezen.

Er zijn twee manieren waarop je Text on Tap kan gebruiken:

  1. Text on Tap Overlay
  2. Text on Tap Browser

Met Text on Tap Browser komt de tolktekst in een apart venster op je internetbrowser te staan. Wil je de tekst liever in een ondertitelingsbalk laten verschijnen zodat je ook de andere deelnemers van het overleg kan blijven zien? Kies van voor Text on Tap Overlay. Het voordeel daarvan is, dat je niet steeds hoeft te switchen tussen tabbladen. Voor Text on Tap Overlay heb je een apart softwareprogramma nodig. Dit kun je makkelijk downloaden.

Handleiding Text on Tap

Kijk voor meer informatie op de website van Text on Tap. Het Schrijfhuis heeft een overzichtelijke handleiding gemaakt voor hoe Text on Tap werkt.

Meer lezen

  • Lees ook het ervaringsverhaal van tolkgebruiker Frances die een schrijftolk op afstand inzette bij een uitvaartdienst.
  • Lees ook het artikel Niks meer missen van je online borrel met Text on Tap op Doof.nl