Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Een tolkopdracht gaat niet door. Wat nu?

Je hebt een tolk geregeld voor bij een afspraak, maar de afspraak gaat niet meer door. Je hebt de tolk dus niet meer nodig. Wat moet je nu doen?

Het kan gebeuren dat een afspraak niet doorgaat. Laat dat altijd zo snel mogelijk weten aan de tolk. De tolk kan dan misschien nog voor iemand anders gaan tolken.

Hoe kan ik de tolk annuleren?

Je kunt de tolk zelf een berichtje sturen om te vertellen dat de opdracht niet doorgaat. Als de opdracht al in mijn.tolkcontact.nl staat, dan zie je daar het telefoonnummer van de tolk. 

Je kunt de opdracht ook direct in mijn.tolkcontact.nl annuleren. Bij de opdracht zie je onderaan de optie om de opdracht te annuleren. Je kunt typen waarom de opdracht niet doorgaat en dan klikken op de gele knop ‘opdracht annuleren’. Als je de opdracht annuleert in mijn.tolkcontact.nl, dan sturen wij de tolk automatisch een bericht om te vertellen dat de opdracht niet doorgaat.

💡Let op: de opdracht annuleren in mijn.tolkcontact.nl kan tot 24 uur voordat de tolkopdracht zou beginnen. Zie je de knop niet meer staan? Stuur de tolk dan zelf een berichtje.

Moet ik tekenen voor de tolkopdracht?

Als je de tolk meer dan 24 uur voordat de tolkopdracht zou beginnen annuleert, dan hoef je niet te tekenen voor de tolkopdracht. 

Annuleer je de tolk minder dan 24 uur voordat de tolkopdracht zou beginnen? Of zelfs pas als de tolk al bij de afspraak is? Dan heeft de tolk recht op een gedeeltelijke vergoeding. Dat is omdat de tolk tijd heeft vrijgehouden voor jouw opdracht en nu misschien geen andere opdracht meer kan vinden. De tolk zal je daarom vragen om te tekenen voor de tolkopdracht. Net zoals je opdrachten goedkeurt die wel zijn doorgegaan. 

Gaan er uren af van mijn tolkuren?

Als de tolkopdracht niet doorgaat en je de tolk annuleert dan gaan deze uren soms van je tolkuren af. Dat gebeurt alleen als de tolk je vraagt om te tekenen voor de tolkopdracht. Dus als je de tolk afzegt minder dan 24 uur voordat de opdracht zou beginnen.

Bij opdrachten in het leefdomein gaan dan alle gereserveerde tolkuren af van je urensaldo. Bij opdrachten voor werk of onderwijs gaat, wordt 50% van de gereserveerde tolkuren afgetrokken van je urensaldo. Dat hebben de ministeries zo bepaald.

En ja, dat geldt ook als het annuleren van de tolkopdracht niet door jouzelf komt. Dus als de afspraak niet door kan gaan omdat degene met wie je de afspraak hebt afzegt, of omdat de docent ziek is..

Vragen?

Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op.