Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Twee keer bijzonder bezoek bij Tolkcontact

6 februari 2024

Bekijk in NGT

De week van 29 januari 2024 was geen gewone week op ons kantoor. Op woensdag en op donderdag hadden we interessante bezoekers. Wie kwamen er, waarom, en hoe was het?

Op woensdag 31 januari hadden we visite uit Utrecht, vlakbij dus. Er kwam een groep laatstejaars studenten van de opleiding tolk NGT van de Hogeschool Utrecht op bezoek. Het was erg leuk om deze enthousiaste mensen te ontmoeten! We hebben ze een rondleiding gegeven, alles verteld over het werk van een tolk gebarentaal en over het gebruik van het systeem van Tolkcontact. 

Een dag later hadden we bezoekers die van veel verder kwamen, namelijk uit Jordanië. Deze groep bestond uit beleidsmakers en andere mensen die in Jordanië betrokken zijn bij de tolkvoorziening. Zij wilden graag informatie uitwisselen en daarvoor waren ze bij ons natuurlijk van harte welkom! Nadat we hadden kennisgemaakt, gaven we de groep een rondleiding. Tijdens de rondleiding vertelden én lieten we zien wat we bij Tolkcontact en Berengroep allemaal doen. Daarna gaven we een presentatie over de tolkvoorziening in Nederland, hoe tolken hun werk doen en de rol van Tolkcontact hierbij. De bezoekers reageerden enthousiast en stelden veel vragen. En natuurlijk gaven zij ons een leuk inkijkje in hoe de tolkvoorziening in Jordanië in elkaar zit. Het was een inspirerende middag!