Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Achter de schermen bij KPN Teletolk (video)

9 november 2023

Gebruik jij KPN Teletolk regelmatig? Dan is dit een leuke video voor jou. KPN kwam langs bij het tolkcentrum en interviewde een tolkgebruiker, een tolk en de directeur van het tolkcentrum.

In oktober kwam Marieke Snoep, lid van de Raad van Bestuur van KPN, langs bij het tolkcentrum om de onderstaande video te maken. Dit deed ze om te vieren dat iedereen de komende vijf jaar gebruik kan blijven maken van KPN Teletolk. De video is ondertiteld en vertaald in Nederlandse Gebarentaal.

Wat is KPN Teletolk?

KPN Teletolk is de tekst- en beeldbemiddelingsdienst voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking. Met deze dienst kunnen zij telefoneren met (horende) personen of organisaties via een tolk of tekstbemiddelaar. Mensen kunnen communiceren in tekst, spraak of Nederlandse Gebarentaal. De tolk vertaalt alles wat er wordt gezegd en gebaard. Dankzij deze dienst is er gelijkwaardige toegang tot telefonie. De telefoongesprekken worden vertaald vanuit het tolkcentrum van Berengroep. Berengroep is ook de eigenaar van Tolkcontact en Doof.nl.

Lees meer op de website van KPN:

Wat is er nieuw?

Bellen is sinds 1 oktober 2023 gratis! Ook kan je nu langer bellen via de gebarentolk, namelijk tot 22.00 uur.