Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolk inzetten en je uren zijn op? Dat is (meestal) geen probleem

Bekijk in NGT

Als je tolken inzet, kost dat tolkuren. Met die tolkuren kan de tolk betaald worden. Zijn je tolkuren (bijna) op? Vraag dan meer uren aan. Dat kan op www.uwv.nl/tolk. Je kan meerdere keren per jaar tolkuren aanvragen.

Het kan gebeuren dat je tolkuren op zijn en je nog geen extra uren hebt aangevraagd. Wat nou als je toch een tolk wil inzetten? Geen zorgen. Je kan altijd een tolkaanvraag plaatsen op mijn.tolkcontact.nl. Kies dan voor de optie ‘Nog geen tolkuren’ bij de vraag Van welke uren gaat deze opdracht? (zie hieronder). Het systeem zal net als normaal gaan zoeken naar een tolk.

Na de tolkopdracht kun je de extra tolkuren alsnog aanvragen bij UWV. Dit noemen we tolkuren aanvragen met terugwerkende kracht. 

Tip: vraag de extra uren snel na de afspraak aan. Het is voor de tolk vervelend om lang te moeten wachten op de betaling.