Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Waarom reageert een tolk op allebei je teamtolkopdrachten?

6 maart 2023

Bekijk in NGT

Misschien zie je wel eens dat één tolk op allebei je teamtolkopdrachten op het prikbord reageert. We hebben namelijk aan tolken gevraagd om bij een teamtolkopdracht op het prikbord interesse te tonen in beide opdrachten. Heb je dit wel eens gezien?

Waarom hebben we dit gedaan? Bij een teamtolkopdracht op het prikbord staan twee tolkopdrachten open, zodat er twee tolken gekozen kunnen worden. Vaak reageren tolken dan op de eerste van de twee opdrachten, en zijn er geen reacties op de tweede opdracht. Als je dan voor de eerste opdracht een tolk kiest, zijn de overige tolken die interesse getoond hebben niet meer zichtbaar en kun je geen tolk kiezen voor de tweede opdracht. 

Als tolken bij beide opdrachten interesse tonen, zie je de tolken die interesse hebben getoond bij de tweede opdracht nog staan. Dan kan je uit die lijst een tweede tolk kiezen. Let wel op dat dit een andere tolk is dan de eerste.  

Zie je dus dat een tolk op beide opdrachten van een teamtolkopdracht reageert, dan klopt dat. Dit helpt om voor alle twee de teamtolkopdrachten een tolk te kunnen kiezen.