Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Zó werkt het prikbord

Stel: je hebt een bericht op het prikbord geplaatst omdat je een tolk zoekt voor jouw afspraak. Het kan gebeuren dat meerdere tolken interesse hebben in jouw opdracht. Dan wijs jij de opdracht toe aan de tolk die jouw voorkeur heeft. Pas daarna vraag je definitief de tolk voor een opdracht. Als de tolk de opdracht nog steeds wil doen, moet deze de opdracht bevestigen.

Het kan ook zijn dat de tolk de opdracht niet aanneemt. Bijvoorbeeld omdat hij of zij nog iets wil weten om te bepalen of de opdracht passend is. Of de tolk kan niet de hele dag tolken terwijl je dat wel zou willen. Het kan ook zijn dat de tolk inmiddels een andere opdracht heeft aangenomen. Want de tolk zal misschien proberen zijn agenda leeg te houden zolang de opdracht nog niet definitief is, maar als het lang duurt kiest hij misschien voor een andere opdracht. Wacht daarom niet te lang met het accepteren van een tolk.