Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Zo voer je een teamtolkopdracht correct in

Veel tolken teamtolken wel eens. Bij het indienen van de opdracht geef je aan dat het een teamtolkopdracht was. Als je beide evenveel getolkt hebt, is het belangrijk dat je dezelfde tijdsduur invult als je teamtolkpartner. Dan wordt het aantal getolkte uren correct bij de klant afgeschreven. Als jullie samen 3 uur teamtolken, vullen jullie beide een teamtolkopdracht van 3 uur in. Dan wordt er per tolk 1,5 uur van het urensaldo bij de klant afgeschreven, zodat de totaal getolkte tijd voor de klant alsnog 3 uur is. 

Combinatie teamtolk en alleen tolken

Het kan ook voorkomen dat je een deel teamtolkt en een deel alleen tolkt. Dit kan dan niet als één tolkopdracht worden ingevoerd.

Een voorbeeld: er moet 3 uur getolkt worden voor een vergadering. 2 uur daarvan worden geteamtolkt en het laatste uur tolk je alleen. Je dient dan als tolk twee opdrachten in: de eerste opdracht voor het geteamtolkte deel en de tweede opdracht voor het gedeelte dat je alleen tolkt (let op dat je maar één keer je reiskosten kunt declareren!). Je teamtolkpartner vult een opdracht van 2 uur teamtolken in en hoeft dus geen tweede opdracht aan te maken. Op deze manier wordt het juiste aantal uren bij de klant afgeschreven.