Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tolkuren gebruiken voor sollicitaties

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan wil je misschien een tolk inzetten. Bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek of een assessment. Je kunt hiervoor je werkuren inzetten. Heb je nog geen werkuren, of zijn ze op? Dan vraag je werkuren aan bij UWV. De tolk mag niet op leefuren ingezet worden.

Werkuren

Er zijn drie soorten tolkuren: leefuren, onderwijsuren en werkuren. Werkuren kun je gebruiken bij het uitvoeren van je betaalde baan of voor het zoeken naar een betaalde baan (sollicitatie of jobcoach). 

Heb je al een betaalde baan en zoek je een nieuwe baan? Dan kun je de werkuren die je al hebt, gebruiken voor het solliciteren. 

Zijn je werkuren op? Dan kun je extra werkuren aanvragen bij UWV.

Ben je werkloos en zoek je een baan? Dan kun je werkuren aanvragen om deze voor het solliciteren te gebruiken. Dit doe je met de voorziening voor werk. Hoe je (extra) werkuren aanvraagt, laten we je hieronder zien.

Stappenplan (extra) tolkuren aanvragen voor een sollicitatie

  • Ga naar UWV.nl/tolk.
  • Klik op de oranje knop ‘Aanvragen voorziening’
  • Log in met DigiD. 
  • Vul je persoonlijke gegevens in.
  • Beantwoord de vragen.

Succes met solliciteren!

Hopelijk vind je snel een nieuwe baan! Als het is gelukt, vergeet dan niet om voor je nieuwe baan ook een nieuwe tolkvoorziening aan te vragen bij UWV.