Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Vragenuur Tweede Kamer met tolk NGT live te volgen

7 februari 2022

Sinds januari 2022 wordt het vragenuur in de Tweede Kamer vertaald door tolken Nederlandse Gebarentaal (NGT). Dit kun je elke week via een livestream bekijken op de website van de Tweede Kamer.

Wat is het vragenuur?

Het vragenuur vindt elke dinsdag om 14.00 uur plaats. Tijdens dit vragenuur kunnen leden van de Tweede Kamer vragen stellen aan het kabinet. Dat zijn premier Mark Rutte en alle ministers en staatssecretarissen. Tweede Kamerleden kunnen vooraf vragen insturen die ze willen stellen aan het kabinet. Een vraag moet gaan over een actueel en belangrijk onderwerp. Er worden vaak wel veertig vragen ingestuurd, maar er is tijd voor ongeveer vier vragen. De voorzitter van de Tweede Kamer kiest welke vragen gesteld mogen worden. De gekozen vragen staan in de loop van de ochtend op de website van de Tweede Kamer. Zo kun je zien of er onderwerpen aan bod komen die je interessant vindt. Tijdens het vragenuur worden de vragen gesteld en geeft de minister of staatssecretaris antwoord.

Hoe en wanneer bekijk je de livestream?

In de speciale livestream vertalen twee tolken Nederlandse Gebarentaal alles wat wordt gezegd naar Nederlandse Gebarentaal. De livestream bekijk je elke dinsdag om 14.00 uur op de website van de Tweede Kamer.
Zo ziet het eruit:

De livestream met tolk Nederlandse Gebarentaal op de website van de Tweede Kamer

En wil je oude vragenuurtjes bekijken? Ook dat kan op de website van de Tweede Kamer. Het vragenuurtje van afgelopen 1 februari kun je bekijken via Debat Gemist.

Bekijk in Nederlandse Gebarentaal