Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Standaard 30% toeslag voor tolken op afstand in 2022

28 december 2021

Vanaf 1 januari 2022 ontvang je als tolk voor alle tolkopdrachten op afstand een standaard uurtarief van 130%. 

Voorheen kon je bij het factureren van tolken op afstand kiezen tussen een toeslag van 30% op het op dat tijdstip geldende uurtarief, óf een reiskostenvergoeding die je zou hebben gekregen als je naar de locatie zou zijn gereisd. Dit was een uitzonderingsregel in het werk- en onderwijsdomein. Vanaf 1 januari geldt die uitzondering dus niet meer. Voor alle tolkopdrachten op afstand krijg je standaard een toeslag van 30%. Als je een opdracht op afstand tolkt, voer je dit in mijn.tolkcontact.nl in als ‘tolken op afstand’.

Kijk voor meer informatie ook bij de veelgestelde vragen onder Tolken op afstand.