Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Terugblik Werelddovendag 2021: handen tekort!

4 oktober 2021

Op 25 september 2021 was het Werelddovendag. Nadat het vorig jaar niet doorging, mochten we gelukkig weer. En wat was het leuk in het Beatrix Theater in Utrecht! We waren heel benieuwd hoe druk het zou zijn, op de eerste dag van de versoepelde coronaregels. 

Nou, druk was het! Onze fotobooth trok de aandacht van iedereen die uit de lift kwam. Er stond soms zelfs een rij met mensen die op de foto wilden om zichzelf te laten zien. En in de rij werd veel gekletst, want veel mensen hadden elkaar lang niet gezien. 

Wij vonden het heel fijn om er weer te zijn. En om iedereen te zien en te spreken. Dat hadden we echt gemist. Het kunnen communiceren in gebaren, het weer terugzien van oude bekenden en het ontmoeten van nieuwe mensen was een feestje.

Vragen persoonlijk kunnen beantwoorden is altijd fijner dan telefonisch of via de mail. En we namen voor iedereen de tijd. Problemen met de app? Wachtwoord kwijt? Voor zover mogelijk probeerden we iedereen te helpen. Veel mensen vertelden dat ze dat erg waardeerden. 

‘s Avonds was het Gebarencafé ook stampvol. De medewerkers in het café schrokken ervan en konden het niet altijd goed bijbenen. Het was maar goed dat er er een verplichte eindtijd was! Want met Deaf Standard Time (DST) was er anders nooit een einde gekomen aan de gezelligheid. We hebben nu al zin in volgend jaar! Jij ook?