Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Zet jij een tolk in op vakantie?

Om de rollen eens om te draaien, stellen we voortaan in de nieuwsbrief ook een vraag aan jullie, de ervaringsdeskundigen. Vorige maand vroegen we: ‘Hoe bereid jij je afspraak voor?’. Het bericht werd meerdere keren gedeeld op social media. De reacties kwamen vooral van tolkgebruikers. Hieronder de beste tips!  

  • ‘Voor de vergaderingen van mijn vrijwilligerswerk mail ik altijd de agenda en het verslag van de vorige vergadering. Ook mail ik naast het adres informatie over parkeermogelijkheden.’ – Sije de Jong
  • ‘Ik bereid mij voor door ook een bericht naar de locatie (bijv. de gemeente of een stichting) te sturen om te laten weten dat ik een tolk heb besteld. En als ik zonder tolk kom, stuur ik meestal een bericht naar de gemeente dat ik op de afspraak schriftelijk wil communiceren.’ – Gerard Eilering 

Er kwamen nog meer tips binnen, iedereen bedankt! 

Nieuwe vraag van de maand

De vraag van deze maand stellen we aan de tolkgebruikers. En hij gaat over… vakantie! De vraag van deze maand gaat over… vakantie! Veel mensen zijn deze maand op vakantie. In het buitenland of in Nederland. Ook dan kan het af en toe handig zijn een tolk in te zetten, via de Tolkcontact-app bijvoorbeeld. Wanneer heb jij dat gedaan? Bij het inchecken, kletsen met de buren? Iets bestellen in het café? Of op andere momenten? Hoe ging dat, en heb je nog tips voor anderen?

Deel je antwoord met ons via contact@tolkcontact.nl, op Facebook, Instagram en/of Twitter! De beste tips delen we in de volgende nieuwsbrief. Volgende maand stellen we een vraag aan de tolken.