Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Tijd om uit te vliegen

2 augustus 2021

Daphne gaat Tolkcontact verlaten. Na ruim 12 jaar bij Berengroep en bijna 6 jaar als projectmanager van Tolkcontact, is het tijd voor haar om uit te vliegen. Benieuwd wat ze gaat doen? Lees hieronder haar verhaal.

31 december 2015, 13.00 uur: Ik rij weg uit Soesterberg waar ik net de spoedtelefoon heb opgehaald bij Tolknet. Het gaat nu echt beginnen. Vanaf nu bemiddelen wij voor het leefdomein. De eerste opdrachten zijn ingevoerd in mijn.tolkcontact.nl. De eerste tolken worden gevraagd. Zou het allemaal werken? Hoe vinden de tolken en tolkgebruikers het digitaal aftekenen? Het automatisch factureren? Werkt alles zoals we het bedacht hebben?

Het is bijna zes jaar geleden, maar ik weet het nog precies. Wat was het spannend, maar vooral ook heel leuk en gaaf toen we live gingen met Tolkcontact. Het systeem was gebouwd, de tolken en tolkgebruikers op de hoogte, de nieuwe collega’s ingewerkt (voor zover dat kon). Laat maar komen!

De jaren zijn voorbij gevlogen. Zoveel mooie momenten hebben we beleefd met elkaar. Zoveel tolken en tolkgebruikers heb ik mogen spreken. Het geeft nog steeds zo’n goed gevoel als het tóch nog lukt om een tolk te vinden voor een opdracht. En niet alleen maar voor opdrachten in het leefdomein, maar sinds twee jaar ook voor het werk- en onderwijsdomein. Wat mooi om met Tolkcontact te hebben mogen bijdragen aan de centralisatie van de tolkvoorziening.

En nu neem ik afscheid. Wat ik ga doen? Eerst wat tijd en aandacht voor mezelf en mijn gezin. Ik wil een aantal cursussen volgen en veel aandacht kunnen geven aan de kinderen. Nog even lekker met ons zoontje op pad voordat hij over een paar maanden naar school gaat. Daarna/daarnaast ga ik aan de slag als zzp’er. Ik ben ervan overtuigd dat er mooie opdrachten op mijn pad zullen komen.

Volgende week is mijn laatste officiële werkweek. Uiteraard blijft Tolkcontact achter in de vertrouwde handen van het Tolkcontact-team. Wat ben ik trots op dit team! Ik weet zeker dat zij er alles aan zullen blijven doen om tolkgebruikers en tolken op een goede manier te helpen.

Bedankt aan iedereen die ik de afgelopen jaren heb mogen spreken. Iedereen die ik heb mogen helpen en iedereen waar ik mee heb mogen samenwerken. Wellicht tot ziens!

Daphne