Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Help mee, zeg nee!

Iedereen die betrokken is bij tolkvoorziening, wil dat er voor elke tolkaanvraag snel een tolk gevonden wordt. Ben jij tolk Nederlandse Gebarentaal of schrijftolk en wil je hieraan mee helpen? Geef dan aan wanneer je niet kunt!

Bij een tolkaanvraag vragen we niet alle tolken tegelijkertijd. We vragen eerst de tolk die past bij de opdracht én die het dichtst bij de locatie van de opdracht woont. En zo gaan we steeds een stukje verder in afstand.

Om de zoveel tijd (afhankelijk van hoe lang het nog duurt tot de opdracht begint) vragen we de volgende tolk(en). Vragen we jou? En weet je al dat je niet kunt? Zeg dan nee! Dan vragen wij meteen de volgende tolk. Als deze tolk de opdracht wél aanneemt, heeft de tolkgebruiker dankzij jouw ‘nee’ dus sneller een tolk. Met een ‘nee’ help je ons dus net zo goed als met een ‘ja’!

Help je mee? Je kunt ‘nee’ (of ‘ja’) zeggen via de link die je per mail of sms ontvangt. Weet je niet meer op welke aanvragen je hebt gereageerd? Je kunt alle aanvragen terugvinden op mijn.tolkcontact.nl. Handig bij elkaar op je homepage. En gaat een opdracht niet meer door? Dan vind je op je homepage ook een overzicht van opdrachten waar je al ‘nee’ tegen hebt gezegd, maar waar we nog geen tolk voor gevonden hebben. Misschien past het nu wel in jouw agenda.