Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Help mee, zeg nee!

Wij willen natuurlijk allemaal dat tolkgebruikers voor iedere tolkopdracht zo snel mogelijk een tolk kunnen vinden. In een ideale wereld kan jij op elke aanvraag die je krijgt direct ‘ja!’ zeggen. Maar zo eenvoudig is het in werkelijkheid helaas niet. Soms duurt het even voordat er een tolk gevonden is die kan. Maar het fijne aan onze (deels) geautomatiseerde bemiddeling is, dat je met een ‘nee’ net zoveel helpt als met een ‘ja’. 

Hoe werkt het? Bij een tolkaanvraag vragen we niet alle tolken tegelijkertijd. We vragen eerst de tolk die past bij de opdracht én die het dichtst bij de locatie van de opdracht woont. En zo gaan we steeds een stukje verder in afstand.

Om de zoveel tijd (afhankelijk van hoe ver in de toekomst de opdracht ligt) vragen we de volgende tolk. Maar als jij al weet dat je niet beschikbaar bent en ‘nee’ zegt tegen een tolkaanvraag, kunnen wij direct de volgende tolk vragen. En als deze tolk de opdracht wél kan aannemen heeft de tolkgebruiker dankzij jouw ‘nee’ dus sneller een tolk.

Help je mee? Je kunt ‘nee’ (of ‘ja’) zeggen via de link die je per mail of sms ontvangt. Weet je niet meer precies op welke aanvragen je al hebt gereageerd? Dan kun je alle aanvragen terugvinden als je inlogt op mijn.tolkcontact.nl . Handig bij elkaar op je homepage. En valt er een opdracht bij je uit? Dan vind je daar ook een overzicht van opdrachten waar je al ‘nee’ tegen hebt gezegd, maar waar we nog geen tolk voor gevonden hebben.