Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Gebarentalig stembureau in Utrecht

6 april 2021

Heb jij vorige maand ook gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen? Misschien was je dan ook wel bij het gebarentalig stembureau in Utrecht!

Er was veel aandacht voor het initiatief van Lisa Hinderks om stembureaus toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Haar plan lukte en daarmee had de Gemeente Utrecht een primeur: twee stembureaus werden volledig bemand door mensen die gebarentaal spreken en zelf ook doof of slechthorend zijn. Ghislaine, Ilse en Maaike van Tolkcontact waren erbij en Doof.nl maakte er een mooie reportage van. Lees het verslag.

Dit was overigens niet de eerste verkiezing waarbij een stembureau op deze manier toegankelijk werd gemaakt. In 2019, tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement was er in Zoetermeer ook al een doofvriendelijk stembureau.