Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Het prikbord: zo wordt het makkelijker

Maak het jezelf en de tolk gemakkelijker met deze tips:

TIP 1: Weet hoe het prikbord werkt
Dankzij het prikbord heb je zelf meer controle over je keuze voor een tolk. Je moet je tolkaanvraag wel goed in de gaten houden. De tolk wordt namelijk niet vanzelf gekozen. Dit moet jij doen. Bekijk hier hoe je een opdracht plaatst en wat je moet doen om de tolk definitief in te plannen.

TIP 2: Vermeld je contactgegevens
Soms plaats je een tolkopdracht waar een tolk eerst nog een vraag over heeft. Wanneer je je e-mailadres in de toelichting vermeldt, kunnen tolken direct contact met jou opnemen. Vooral bij opdrachten waar je voor meerdere dagen een tolk zoekt is dit een goed idee. Tolken kunnen dan via e-mail aangeven op welke vaste dagen ze voor je kunnen tolken.

TIP 3: Wees op tijd
Wacht niet tot het laatste moment met het kiezen van een tolk. Wanneer je te lang wacht, kunnen tolken intussen een andere opdracht aannemen. Als je wacht met het kiezen van de tolk tot de opdracht bijna begint, dan heb je kans dat de tolk niet meer beschikbaar is of niet meer ziet dat je hem/haar definitief  voor de opdracht wilt vragen. Bovendien heb je dan ook weinig tijd over om eventueel een andere tolk te zoeken.