Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Zo blijf je goed zichtbaar in de donkere dagen

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken. En dat betekent dat we ook tijdens online vergaderingen of bijeenkomsten steeds eerder een lichtje aanzetten om elkaar goed te kunnen zien. Misschien heb jij al een speciale lamp gekocht of heb je andere manieren gevonden om je werkplek winterproof te maken? Van een aantal tolken kregen we handige tips voor optimale verlichting tijdens het tolken op afstand. We delen ze graag met je.

Inmiddels zijn we voor een groot deel gewend aan het werken op afstand. En toch, juist omdat we ons steeds meer thuisvoelen in het online en op afstand werken, vergeten we soms om goed zichtbaar te blijven. Voor zowel tolken als voor tolkgebruikers is het natuurlijk belangrijk dat je gebaren altijd duidelijk en volledig in beeld zijn.

Slim verlichten van je werkplek

Lampen zijn er in de leukste creatieve vormen. Waar de een vooral voor een leuke en warme sfeer zorgt, is de ander bedoeld om alles goed te kunnen zien. Sommige lampen zorgen met hun unieke lampenkap voor reflecties of bijzondere schaduwen om de muur en dat kan afleiden. Of je krijgt ineens wel heel donkere en blauwe kringen onder je ogen … Let er dus in elk geval op, welk effect jouw lamp heeft op je gezicht en op de achtergrond.

Ben jij nog op zoek naar optimale verlichting tijdens het tolken op afstand? We hoorden een aantal goede tips van tolken over lampen zoals de SAMMIT LED ringlamp. Ringlampen worden ook vaak gebruikt voor het maken van professionele selfies of video’s en zorgen voor een egaal en strak uiterlijk. Ook zijn er veel mogelijkheden voor slimme verlichting zoals de Philips Hue, waarmee je de verlichting kunt aanpassen naar een door jou gewenste setting.

Meer tips?

Heb jij zelf ook nog tips over het inrichten van je thuiswerkplek of mooie oplossingen om goed zichtbaar te blijven? Dan horen we het heel graag. Je kunt ons altijd mailen op contact@tolkcontact.nl.