Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Belangrijke opdracht? Niet op het prikbord, maar laat Tolkcontact zoeken

Belangrijke opdracht? Niet op het prikbord, maar laat Tolkcontact zoeken

Tolk inzetten

Als je een tolkopdracht in mijn.tolkcontact.nl zet, kun je kiezen of je Tolkcontact laat zoeken of dat je het bericht op het prikbord zet. Allebei kan ook. Wat is het verschil en wanneer kun je beter ons een tolk laten zoeken? We leggen het uit. 

Kies je onderaan je opdracht voor ‘Laat Tolkcontact een tolk zoeken’, dan gaan wij op zoek naar een tolk voor je. Bij het prikbord doe je het helemaal zelf. Tolken zien alle oproepen op het prikbord als ze inloggen en dan kunnen ze interesse tonen in jouw opdracht. Daarna kun jij zelf kiezen welke van deze tolken je wil inzetten. Tolkcontact kijkt niet mee op het prikbord.

Er zijn tolkopdrachten waarbij het echt belangrijk is dat er op dat moment een tolk bij is. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaart, examen, operatie, of een opdracht met justitie, politie of jeugdzorg. Die afspraken kun je niet gemakkelijk verplaatsen en vaak is het belangrijk dat informatie hier goed wordt overgebracht. Dan is het niet fijn als je moet afwachten of tolken reageren op je prikbordbericht. Je kunt dan beter Tolkcontact voor je laten zoeken. Als er namelijk kort van tevoren nog geen tolk is gevonden, dan bellen wij tolken, spreken we hun voicemail in of sturen we de achterwachttolk op pad. Dit kan niet als een opdracht alleen op het prikbord staat. Daarom is ons advies:

Zet een uitvaart, justitie-, politie- of jeugdzorgopdracht of andere belangrijke opdracht niet op het prikbord, maar kies onderaan het formulier ‘Laat Tolkcontact een tolk zoeken’. 

Heb je zelf een tolk gevonden via het prikbord? Geef het door aan Tolkcontact, dan stoppen wij met zoeken.

Meer lezen