Tolkcontact tolk op afstand

Zou het niet handig zijn om altijd een gebarentolk in je achterzak te hebben? Met Tolkcontact tolk op afstand kan dat. Zonder afspraak kun je direct een gebarentolk op afstand inzetten. Bij privésituaties, werksituaties en onderwijssituaties.


Bekijk hier alle veelgestelde vragen over Tolkcontact tolk op afstand


Ik wil me aanmelden

Wil je gebruikmaken van Tolkcontact tolk op afstand, dan heb je de Tolkcontact-app en tolkuren nodig.

Altijd een gebarentolk op zak

De tolk op afstand vervangt niet de tolk op locatie, maar vergroot jouw keuzemogelijkheid en flexibiliteit om een tolk in te zetten. Tolkcontact tolk op afstand is bedoeld om bij korte situaties (maximaal 20 minuten) een gebarentolk op afstand in te kunnen zetten. Op bepaalde tijden zijn er altijd Tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig die je kunt inzetten. De inzet van een gebarentolk via Tolkcontact tolk op afstand wordt automatisch verrekend met je tolkuren.

Stel je eens voor: je wilt een nieuwe bank kopen. In een woonwinkel zie je een hele mooie bank. Je hebt hier nog een vraag over, maar de communicatie met de verkoper verloopt niet optimaal. Met Tolkcontact tolk op afstand is dat geen probleem meer. Je pakt je smartphone of tablet, klikt op de knop, de tolk verschijnt en je gaat verder met het gesprek in gebarentaal.

Of: je bent thuis en een van je kinderen ligt ziek in bed. De koorts stijgt en je wilt graag een afspraak maken bij de huisarts. Met Tolkcontact tolk op afstand is dat geen probleem meer. Je pakt je smartphone of tablet, klikt op de knop, de tolk verschijnt en je kunt via de tolk de huisarts bellen om een afspraak te maken.

Of: je bent op je werk en je collega vraagt of hij even iets met je kan overleggen. Door zijn grote snor is deze collega voor jou lastig te volgen. Met Tolkcontact tolk op afstand is dat geen probleem meer. Je pakt je smartphone of tablet, klikt op de knop, de tolk verschijnt en je kunt het overleg ontspannen volgen in gebarentaal.

Drie willekeurige situaties waarbij de mogelijkheid om direct een tolk in te kunnen zetten handig is. De keuze is aan jou.


Bekijk hier alle veelgestelde vragen over Tolkcontact tolk op afstand


Ervaringsverhaal: 'Makkelijk te gebruiken'

Annemieke en haar zoon Bob maken gebruik van Tolkcontact tolk op afstand. In deze video vertelt Annemieke over hun ervaringen.