Zoeken in Tolkcontact

Terug naar boven

Met de Tolkcontact-app heb je altijd een tolk op zak, waar je ook bent.

Activeer nu en gebruik direct!

Stap 1: Activeer de app

Je activeert de Tolkcontact-app in een paar klikken:


Klik na het inloggen op de blauwe knop ‘Tolkcontact-app’


En klik dan op de gele knop ‘Activeer de Tolkcontact-app’

Stap 2: Je app is klaar voor gebruik

In je mailbox vind je een e-mail over hoe je de app kunt downloaden en wat je allemaal kan met de app. Je ontvangt ook een mail van KPN Teletolk met jouw persoonlijke telefoonnummer. Zo kunnen mensen je bellen via KPN Teletolk.

Veel plezier met de Tolkcontact-app!

Veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag? Neem contact op. We helpen je graag verder.

Wat kan ik met de Tolkcontact-app?

Gratis bellen en gebeld worden
Met KPN Teletolk ben je altijd en overal bereikbaar. Je kan bellen in gebaren, tekst en/of spraak. Activeer je de Tolkcontact-app? Dan kun je ook direct gratis bellen én gebeld worden via KPN Teletolk.

Een tolk op afstand inzetten
Direct – zonder afspraak – een gebarentolk inzetten? Dat kan met de Tolkcontact-app! Je kan iedere dag tussen 7.00 en 22.00 uur een gebarentolk op afstand inzetten. Handig toch?

Alarmnummer 112 bereiken
Met spoed een amulance, de politie of de brandweer nodig? Met de Tolkcontact-app kun je direct bellen met alarmcentrale 112. Je kunt zelf spreken of typen. De medewerker van 112 antwoordt door te typen.

Klantenservice bellen
Heb je een vraag? We helpen je graag verder. Via de Tolkcontact-app kun je ons rechtstreeks bellen in tekst of de Nederlandse Gebarentaal. Kies wat jij fijn vindt.

Wat kost de Tolkcontact-app?

Alle zorgverzekeraars vergoeden de Tolkcontact-app*. Je hoeft deze kosten dus niet zelf te betalen, dat doet de zorgverzekering. Je betaalt ook geen eigen risico voor de Tolkcontact-app. Wij regelen alles met je zorgverzekeraar.

Wat kost het gebruik van de diensten?
Bellen en gebeld worden via KPN Teletolk is gratis. Bellen met de Tolkcontact-klantenservice en alarmnummer 112 is ook gratis. Het gebruik van Tolkcontact tolk op afstand wordt afgeschreven van je tolkuren.

* De meeste zorgverzekeraars vergoeden de Tolkcontact-app vanaf een gehoorverlies van 35dB. Sommige pas vanaf een zwaarder gehoorverlies. Mocht jouw gehoorverlies te licht zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen, dan zullen we je daar apart over informeren.

Hoe kan ik inloggen op mijn.tolkcontact.nl?

Als je tolkuren hebt, dan heb je automatisch een account op mijn.tolkcontact.nl. Je kunt inloggen met je mailadres en wachtwoord. Ben je je wachtwoord vergeten? Geen probleem. Op mijn.tolkcontact.nl/wachtwoord kun je je wachtwoord opnieuw instellen.