Tolkcontact tolk op afstand

Met Tolkcontact tolk op afstand heb je altijd een gebarentolk op zak. Zonder afspraak kun je direct een tolk Nederlandse gebarentaal op afstand inzetten. Bij priv├ęsituaties, werksituaties en onderwijssituaties. Via je smartphone, tablet of computer.

Tolkcontact tolk op afstand is bedoeld voor korte tolksituaties van maximaal 20 minuten. Je kunt zeven dagen per week tussen 7.00 en 20.00 uur zonder afspraak direct een Tolk Nederlandse Gebarentaal inzetten.

Hoe werkt het?
In de Tolkcontact-app vind je de knop met Tolkcontact tolk op afstand. Zodra je hierop klikt wordt Tolkcontact tolk op afstand geactiveerd en kom je in contact met een tolk op afstand. Het gaat hierbij om een tolk Nederlandse gebarentaal (of Nederlands ondersteund met gebaren).

Korte introductie
Neem even de tijd voor een korte introductie voordat je het gesprek begint. Denk hierbij aan een introductie, waar en met wie je bent en waarover het gesprek gaat. Maar controleer ook of de verbinding, het beeld en geluid goed zijn. Kunnen de tolk en je gesprekspartner elkaar goed verstaan? En is de verbinding goed? Na deze introductie kan het gesprek starten.

Kosten en vergoeding
De mogelijkheid om via Tolkcontact tolk op afstand te gebruiken, is standaard onderdeel van de Tolkcontact-app. Als je doof of slechthorend bent, krijg je de abonnementskosten van de app vergoed door je zorgverzekering. Om te bellen gebruik je wifi of mobiel internet. De kosten voor mobiel internet kun je vinden bij je provider.

Tolkcontact tolk op afstand worden vergoed met de tolkuren van je tolkvoorziening, of op factuur.

Lees hier meer over het inzetten van Tolkcontact tolk op afstand.

Klik hier om een account voor de Tolkcontact-app aan te vragen.