Nieuws

Opdracht staat op 'controle tolkcontact': wat betekent dat?

30 mei 2018 | actueel

Regelmatig krijgen wij telefoontjes met de vraag: “Achter mijn opdracht staat ‘controle tolkcontact’, wat betekent dat?” Maak je vooral geen zorgen, steekproefsgewijs controleren wij ingevoerde tolkopdrachten. Ook tolkopdrachten langer dan een bepaalde tijdsduur en opdrachten met gescande formulieren komen bij ons in controle terecht. 

Wat betekent het voor tolkgebruikers?

Als er opdrachten bij ons in controle staan, betekent dit dat wij bij Tolkcontact checken of alle informatie compleet is. Ben je tolkgebruiker, dan hoef je verder helemaal niets te doen. Voor jou is het proces afgerond.

Wat betekent het voor tolken?

Ben je tolk en staat er 'controle tolkcontact' achter de opdracht, dan weet je dat je opdracht in een steekproef terecht is gekomen. Wij controleren dan bijv. of BSN en geboortedatum op het formulier zijn ingevuld, of er een omschrijving van de tolkopdracht is gegeven en of het papieren formulier overeenkomt met wat in het systeem is ingevuld. Ook kan het gebeuren dat een werk- of studieopdracht per ongeluk op leefuren is gedeclareerd, of dat niet alle informatie compleet is. 

Wordt één van je opdrachten afgekeurd? Dan komt deze weer in je actieve opdrachten te staan. Je kunt deze dan indien nodig aanvullen en opnieuw aanbieden ter declaratie. 

Vragen?

Als we vragen hebben bellen we je of sturen we je een mailtje. Heb je zelf vragen over een opdracht en of deze op de juiste manier is ingevoerd, dan kun je ons uiteraard ook zelf even bellen.