Nieuws

Nieuwe manier declareren tolkopdrachten

8 december 2015 | actueel

Vanaf 1 januari 2016 is er een nieuwe manier voor het declareren van tolkopdrachten voor priv├ęsituaties. Tolken kunnen de opdrachten voortaan digitaal declareren via het systeem van Tolkcontact.

Het uitgangspunt is eenvoud. Eenvoud voor de tolk bij het invoeren van de tolkopdrachten en eenvoud voor Tolkcontact om de opdrachten aan de tolken uit te betalen. Daarnaast willen wij dat er voor de klanten zo weinig mogelijk verandert. Dat zijn de basisprincipes waarop mijn.tolkcontact.nl is ontwikkeld.

Vanaf vandaag kunnen alle gebarentolken en schrijftolken mijn.tolkcontact.nl gaan verkennen. Per post ontvangen zij een brief met de inloggegevens. Door test-tolkopdrachten voor fictieve klanten aan te maken maken in het systeem, kunnen ze ervaren hoe het invoeren van een tolkopdracht vanaf volgend jaar werkt. Ook het digitaal accorderen/tekenen van een opdracht kan met de fictieve tolkopdrachten worden getest. Daarnaast kunnen tolken hun tolkprofiel actualiseren en staan de achterwachtdiensten voor 2016 open.

Kijk hier voor meer informatie en een filmpje met uitleg.