Nieuws

Inloopdag Tolkcontact: terugblik op leuke ontmoetingen en waardevolle verhalen

28 september 2017 | actueel

Op dinsdag 26 september was het voor tolken en tolkgebruikers mogelijk om een kijkje te nemen bij Tolkcontact op kantoor. In de ochtend was er een koffiemoment voor tolken en in de middag een borrel voor tolkgebruikers. We blikken terug op een geslaagde dag.

In de ochtend ontvingen we schrijf- en gebarentolken met een kop koffie/thee en wat lekkers. Het is altijd leuk om de gezichten te zien van mensen die je regelmatig spreekt per e-mail en via de telefoon. Onze medewerkers vertelden uitgebreid over Tolkcontact, maar gaven de tolken ook een kijkje in het tolkcentrum van Berengroep (waar onder meer gesprekken voor KPN Teletolk en Tolkcontact tolk op afstand worden vertaald). Ook voor tolken onderling was het inloopmoment een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Zo hadden twee tolken elkaar al tien jaar niet gezien en kwamen zij elkaar op de inloopochtend zomaar tegen. Een mooie ontmoeting.

‘s Middags stonden onze deuren open voor tolkgebruikers. Het was gezellig druk. Zo’n veertig tolkgebruikers maakten gebruik van de uitnodiging om kennis te maken met de medewerkers van Tolkcontact. Er ontstonden mooie gesprekken tussen tolkgebruikers onderling en met de medewerkers van Tolkcontact. De bezoekers vertelden over hun ervaringen met het inzetten van een tolk. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen over Tolkcontact, de bemiddeling van tolken en de toekenning van extra tolkuren. Ook de andere diensten die door Berengroep worden uitgevoerd, werden gedemonstreerd. Zo werden er live een aantal gesprekken getolkt door een tolk op afstand via Tolkcontact tolk op afstand.

We kijken met veel plezier terug op de inloopdag. Dagelijks hebben we veel contact via e-mail, telefoon en sms. We vinden het leuk om tijdens de voorlichting in het land en de inloopdagen bij ons op kantoor tolkgebruikers en tolken persoonlijk te ontmoeten en spreken. Het zien van de gezichten achter de tolkopdrachten, maakt ons werk persoonlijker.

Was u niet in de gelegenheid om bij het inloopmoment aanwezig te zijn, maar wilt u wel graag een keer langskomen bij Tolkcontact? Dan nodigen wij u van harte uit voor een volgende bijeenkomst. De eerstvolgende inloopdag zullen we organiseren in december. Daarnaast reizen we ook door het land om voorlichting te geven. We houden u via onze website, social media en de nieuwsbrief op de hoogte.